Tânăr pacient bolnav de cancer, ucis de sistem! A primit tratamentul după moarte
A luptat cu sistemul pentru propria-i viaţă, iar când l-a învins, a fost prea târziu. Un tânăr pacient s-a stins răpus de cancer în timp ce instituţiile ce-ar fi trebuit să-i asigure medicamente gratuite au pasat sarcina între ele, luni de zile.
De Redactia Observator la 14.12.2016, 21:16A luptat cu sistemul pentru propria-i viaţă, iar când l-a învins, a fost prea târziu. Un tânăr pacient s-a stins răpus de cancer în timp ce instituţiile ce-ar fi trebuit să-i asigure medicamente gratuite au pasat sarcina între ele, luni de zile.
Tigran n-a fost nici măcar o cifră pentru statul român. Un stat care l-a târât prin tribunale pentru tratament. Tânărul de 25 de ani s-a stins chiar când câştigase războiul. A fost nevoie ca un judecător să decidă că are dreptul să trăiască.
După ce medicii de la noi i-au spus că singura problemă sunt kilogramele în plus, Tigran a primit în Germania un diagnostic crunt. Tot acolo i-a fost scos un rinichi şi a început tratamentul cu radiaţii. După câteva luni, s-a întors acasă, unde a început coşmarul.
Medicamentul care-l putea trata se afla pe lista de compensate. Familia lui Tigran a făcut toate demersurile la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi la Ministerul Sănătăţii. Răspunsul - unul sec. Pentru tratamentul lui nu existau protocoale terapeutice. Drept urmare el există doar pe hârtie.
- România ratează semifinala Campionatului European de Handbal Feminin, după ce a fost învinsă de Danemarca, scor...
- MADE ÎN ROMANIA! Dacia a produs modelul Duster cu numărul 1.000.000, la uzina de la Mioveni
- Groază la o şcoală din Suceava! Profesoară bătută crunt cu o ţeavă metalică de un elev minor!
În acelaşi timp rudele au dat statul în judecată. În faţa judecătorului reprezentanţii instituţiilor ce-ar fi trebuit să-i asigure tratamentul tânărului au încercat să-l scoată vinovat chiar pe cel bolnav de cancer. Instanţa totuşi a hotărât că Tigran trebuie să primească pastile.
Si Ministerul Sănătăţii vine acum cu o explicaţie. Reprezentanţii instituţiei ne spun că birocraţia este de vină pentru lipsa medicamentelor oncologice. Protocoalele şi procedurile îngerunează activitate comisiilor de specialitate care trebuie să avizeze aceste tratamente. Ministerul totuşi ne promite că procedurile au fost simplificate şi astfel de probleme vor deveni istorie.