Vacanţă all inclusive vs. ultra all inclusive. Care e diferenţa dintre cele două variante
Ai de gând ca vara aceasta să te răsfeți într-o vacanță fără griji? Ei bine, cele mai potrivite ar fi ofertele cu all inclusive sau ultra all inclusive. Iată care sunt diferențele între cele două.
De Redactia Observator la 17.05.2023, 12:53Te pregăteşti deja pentru vacanță? Cu atâtea destinații la dispoziție, oferte, vouchere și reduceri, alegerea potrivită pare din ce în ce mai greu de făcut. Foarte mulți români optează pentru un sejur All-Inclusive sau Ultra-All-Inclusive, mai ales cei care preferă Turcia, renumită pentru astfel de servicii de calitate. Totuși, care sunt diferențele între cele două?
All inclusive vs. ultra all inclusive - principalele diferenţe
Ai început deja să-ţi faci planuri de vacanţă, iar spre deosebire de alţi ani, ai vrea ca de această dată să încerci şi cazarea la un hotel cu regim all inclusive?
Potrivit travelplanner.ro, sunt foarte mulţi oameni care odată ce aleg această variantă pentru prima data, constată că este una dintre cele mai avantajoase şi relaxante alternative de cazare.
- Românce, filmate în Spania cum fură din buzunarele turiştilor. Cum reacţionează hoaţele atunci când sunt prinse
- Regele Charles al III-lea va sărbători o lună de la încoronare în România. Vizita este deja pregătită atent:...
- "E ceva mirific. Se schimbă după soare, după nori". Barajul Vida, lacul cu pâlnie unic în Europa. Apa...
Acest regim de cazare este extrem de comod în special pentru familiile cu copii, dar şi pentru cei care doresc să se relaxeze şi să nu aibă grija meselor, a restaurantelor foarte aglomerate din staţiuni sau a bugetului prea mare alocat meselor.
Ce înseamnă all inclusive şi ultra all inclusive la hotelurile din Bulgaria
Un regim de cazare All Inclusive conţine pensiune completă, respectiv cele 3 mese principale asigurate în stil bufet suedez (mic dejun, prânz şi cină), dar şi bauturi alcoolice şi non alcoolice locale, a căror servire se face, după caz, în intervalul orar 07:00 – 23:00.
Preparatele reflectă în general bucătăria locală, aşadar nu te aştepta la preparate cu specific românesc, dacă te afli într-o vacanţă pe litoralul bulgăresc, în Turcia sau în altă destinaţie.
Acestora li se pot adăuga, dupa caz, şi alte servicii şi facilităţi care sunt incluse în pachet, respectiv locuri de joacă pentru copii, animaţie pe timp de zi şi pe timp de seara pentru copii şi adulţi, diferite programe pentru copii, în unele cazuri, grădiniţă pentru copii, acces la piscină, acces la sala de fitness sau altele, însă ce este important de reţinut e faptul că pachetul turistic all inclusive poate varia de la o zonă la alta şi, de multe ori, de la un hotel la altul.
În ziua cazării, odată ajuns la recepţie, ţi se va pune la mână o brăţara fixă din plastic/cauciuc, care va sugera regimul cazării tale şi pe care ar trebui să o porţi până când faci check-out-ul.
E bine să ai în vedere şi că nu toate hotelurile care oferă regim de cazare all inclusive oferă neaparat şi accesul gratuit la piscina interioară, la saună sau la jacuzzi. La fel, de la caz la caz, aceste servicii pot fi gratuite sau pot fi contra cost.
Cele mai multe dintre hotelurile cu regim de cazare all inclusive sunt de 4 sau de 5 stele, însă pot exista şi hoteluri de 3 stele cu all-inclusive, dar cu o gama mai limitată de feluri de mâncare, camere mai putin spaţioase, servicii de animaţie nu atât de bogate, etc.
Ce e important de ştiut e faptul că un hotel cu regim de cazare all inclusive prespune mâncare şi băutură la discreţie, alături de o cameră curată şi decentă, cu tv, aer condiţionat şi minibar asigurate. Minibarul poate să fie aprovizionat o singură dată, la sosire, ulterior contra cost, sau zilnic, aspect care poate diferi, din nou, de la un hotel la altul.
Ce înseamnă All Inclusive Light şi Ultra All Inclusive
Spre deosebire de clasicul All Inclusive, All Inclusive Light reprezintă o variantă mai ieftină, care include cele 3 mese principale (mic dejun, prânz, cina) şi băuturi alcoolice/non alcoolice servite doar în cadrul acestor mese. Spre deosebire de un All Inclusive clasic, la All Inclusive Light, băuturile dintre mese sunt contra cost.
În funcţie de hotel, acest regim de cazare light mai poate include sau nu şi o gustare între mese.
Ultra All Inclusive reprezintă varianta mai bogată şi mai variată a clasicului All Inclusive. În acest caz, băuturile alcoolice şi non alcoolice sunt de import, nu locale, aşadar pentru turiştii care vor să serveasca un anumit tip de racoritoare sau alcool, opţiunile vor fi mai variate.
Totodata, un Ultra All Inclusive mai poate include, după caz, şi gratuitate la alte servicii ale hotelului, respectiv acces la SPA, room-service 24 din 24, gratuitate la mini bar, etc.
Alte denumiri care mai pot fi întâlnite pentru a descrie diferite tipuri de cazare în regim All Inclusive mai sunt şi Diamond All Inclusive, VIP All Inclusive, Special All Inclusive, Ultimate All Inclusive. De regulă aceste denumiri au în mare parte legătură şi cu strategia de vânzări a respectivului hotel şi pot fi remarcate cu precădere la unele hoteluri din Turcia şi din alte destinaţii.
Regimul de cazare All Inclusive este fără doar şi poate una dintre cele mai relaxante şi avantajoase alternative de cazare.