Antena Meniu Search
x

Video "E ceva mirific. Se schimbă după soare, după nori". Barajul Vida, lacul cu pâlnie unic în Europa. Apa impresionează în fiecare anotimp

Dacă vreţi să scăpaţi de agitaţia urbană şi să vă relaxaţi într-un mic colţ de rai, vă dăm o variantă: în judeţul Bihor, în mijlocul unui peisaj sălbatic, se află Barajul Vida, un lac parcă desprins din poveşti. Acolo, culoarea apei se schimbă odată cu anotimpul, aşa că zona e tot mai căutată. Mulţi turişti deja şi-au rezervat camere la pensiunile agroturistice din zonă.    

de Redactia Observator

la 10.05.2023, 08:44

Vezi și

Înconjurat de o pădure de fag, stejar şi brad, Lacul Vida uimeşte printr-o frumuseţe care îţi taie respiraţia. "E ceva mirific. Foarte frumos, se schimbă după soare, după nori".

Barajul Vida, lacul cu pâlnie unic în Europa

Iar o pâlnie de deversare crează un vârtej spectaculos. Înalt de 17 metri, sistemul de scurgere a fost construit în urma cu mai bine de jumătate de secol, în 1967.

Astfel că zona a ajuns astăzi o destinație turistică tot mai căutată.

Pe acelaşi subiect

Ioan Şora – pensiune Pomezeu: Atracţiile sunt: ruinele Cetăţii Pomezeu, două biserici în satul Vălan şi satul Câmpani care sunt din anul 1720-1728. Cazarea pe noapte este de 100 de lei cu mic dejun inclus, şi tradiţionalul pahar de pălincă. 

De altfel, în pensiuni mesele sunt pline cu bunătăţi. 

Angela Dume – administrator pensiune: Mâncare tradiţională, mâncare cu gust. Ouă de casă, slănină, cârnaţi, şuncă, brânză.

Anual, Lacul Vida este vizitat de zeci de mii de turişti, iar autorităţile vor să investească în hidrobiciclete şi tiroliene. În zonă sunt şi mai multe peșteri. În una din ele au fost găsite mai multe matrițe cu ajutorul cărora, în urma cu sute de ani, s-ar fi falsificat bancnote. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » "E ceva mirific. Se schimbă după soare, după nori". Barajul Vida, lacul cu pâlnie unic în Europa. Apa impresionează în fiecare anotimp