Antena Meniu Search
x

Video Românce, filmate în Spania cum fură din buzunarele turiştilor. Cum reacţionează hoaţele atunci când sunt prinse

Imaginea României este furată de hoţii plecaţi din ţară prin Europa. Două femei au fost filmate în Spania când buzunăresc turiştii şi îi lasă fără bunuri de preţ. Presa locală foloseşte cazul ca să ilustreze un fenomen căruia îi pică victime turişti din toată lumea. De cele mai multe ori, hoţii sunt de etnie rromă, spun ghizii turistici. 

de Redactia Observator

la 17.05.2023, 10:11

Vezi și

Piaţa Spania din Sevilla, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din oraş, dar şi raiul hoţilor de buzunare. Printre oamenii aflaţi în vacanţă, care fac fotografii şi admiră arhitectura andaluză, se strecoară două românce.

Se prefac că sunt turiste, dar, de fapt, îşi filează victimele. Aşteaptă momentul potrivit să dea lovitura. Când turiştii se întorc cu spatele, hoaţele se apropie, le bagă mâna în buzunare şi fură lucruri de valoare. Atât de rapid, încât victimele nici nu îşi dau seama ce li se întâmplă. Un ghid turistic român le-a fotografiat în acţiune. 

Lazlo Demeter, român Sevilla: Modul lor de operare este diferit în fiecare an. Îl schimbă. În timp ce aceştia (turiştii - n.r.) îşi fac poze sau vorbesc sau îi ţin pur şi simplu ei ocupaţi cu întrebări de genul o anumită adresă, de unde sunt sau aşa mai departe, profită şi le taie genţile şi le fură obiectele din geantă.

Metodele cele mai folosite de hoţii de buzunare

Pe acelaşi subiect

Laszlo este român cu cetăţenie spaniolă. Colaborează cu poliţia când anchetatorii au nevoie de traducător la interogatorii. Aşa că ştie exact cine, ce şi cum fură în Sevilla. 

Lazlo Demeter, român Sevilla: În momentul în care fură şi sunt prinşi, automat în câteva secunde pasează obiectul altor persoane. Dacă sunt sume destul de mari, le împart în diferite părţi. În Sevilla, în general au fost români, poţi să mergi pe stradă şi îi auzi la fiecare pas. În general de etnie rromă. Care fură sau încearcă să le ceară bani turiştilor. Şi chiar nu îi lasă în pace. Insistă, merg după ei…

Este metoda cea mai întâlnită în Spania, spun ghizii de turism. Şi modul de operare specific bandelor de hoţi români, scrie presa locală. Poliţiştii sunt nevoiţi să facă tot mai des campanii de avertizare pentru turişti.

Sonia Perianez, purtător de cuvânt Poliţia Naţională Sevilla: Hoţii de buzunare acţionează repede şi pe furiş. Dacă ai obiecte de valoare, păstrează-le în interiorul genţii. Dacă ai o geantă sau ghiozdan, poartă-le în faţă cu buzunarele închise. Dacă ai telefon mobil, pune-l în buzunarul interior, la pantaloni. 

O altă metodă cunoscută este aşa-numita îmbrăţişare otrăvită. Hoţul abordează victima ca şi cum ar fi cunoştinţe vechi, o ia în braţe şi profită de stupefacţia acesteia ca să o jefuiască. Sunt hoţi care ţintesc şi mai sus: o reţea de 40 de români a fost anihilată de Garda Civilă din Spania acum câţiva ani. Furaseră aproape un milion de euro, cu lovituri pe bandă rulantă în vile, magazine şi baruri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Românce, filmate în Spania cum fură din buzunarele turiştilor. Cum reacţionează hoaţele atunci când sunt prinse