Antena Meniu Search
x

Video Regele Charles al III-lea va sărbători o lună de la încoronare în România. Vizita este deja pregătită atent: prima dată merge la Cotroceni, la un dineu privat

Regele Charles va sărbători în România o lună de la încoronare. Se întoarce în Transilvania peste două săptămâni, dar fără Regină. Este prima vizită privată în România şi una dintre primele călătorii în afara Marii Britanii, în noua lui calitate, de monarh. 

Mihaela Călin
de Mihaela Călin

la 15.05.2023, 21:09

Vezi și

Încoronat Rege al Marii Britanii pe 6 mai, Charles al III-lea a avut timp, printre picături, să schimbe câteva cuvinte şi cu invitaţii. Atunci ar fi decis, împreună cu oaspeţii săi din România, că la începutul verii vine în vacanţă în Transilvania. 

Mihaela Călin: Fără ca nimeni să ştie, o echipă de prospecţie a Regelui a fost deja în România ca să pună la punct detalii. Sursele noastre spun că Charles al III-lea va merge prima dată la Cotroceni, la un dineu privat. De altfel, întreaga sa vizită este una privată. 

Regele Charles va sosi în România vineri, 2 iunie

Regele Charles va sosi în România vineri, 2 iunie. Va merge direct în Valea Zălanului, unde este şi una dintre proprietăţile sale, transformată în casă de oaspeţi. Acolo va rămâne tot weekendul, iar planul este să ajungă măcar o zi şi la Viscri, pe 6 iunie. Cine vrea să îşi facă rezervare în zonă, în acea perioadă, deja nu prea mai găseşte nicio cameră liberă. Semn că Charles va veni însoţit, probabil, şi de alţi oaspeţi importanţi, curioşi să vadă cu ce l-a cucerit România pe Regele lor, acum 25 de ani.  

Pe acelaşi subiect

Localnic: Am văzut cu ochii mei ceea ce ştiam că e unic, dar m-am convins că e cu adevărat special. 

Peisajul, tradiţiile, oamenii, clădirile de patrimoniu şi casa albastră, de la numărul 163. Charles şi-a construit la Viscri propriul univers în care s-a retras singur, de multe ori. 

Realizator Wild Carpathia: Ce iubiţi cel mai mult la România?

Regele Charles al III-lea: Iubesc veşnicia ei. Un lucru atât de remarcabil. Este aproape ca în poveştile copilăriei. 

La ultima vizita la Viscri, înainte de încoronare, le-ar fi spus vecinilor ca se întoarce curand. Transilvania este, probabil, locul în care ar fi vrut să trăiască dacă n-ar fi avut un regat de condus. Cu fiecare vizită în România, a descoperit şi mai multe lucruri de iubit. Iar pe noi ne-a învăţat cum să le preţuim mai mult: "Am văzut multe locuri, dar sunt încă multe altele pe care aş vrea să le explorez. România este o ţară uimitor de diversă". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Regele Charles al III-lea va sărbători o lună de la încoronare în România. Vizita este deja pregătită atent: prima dată merge la Cotroceni, la un dineu privat