Vaccinarea angajaţilor împotriva coronavirusului, o prioritate pentru angajatorii români
Imunizarea angajaţilor devine o prioritate pentru angajatori. Tot mai multe companii îşi înscriu salariaţii pe platforma de vaccinare şi le asigură transportul, în caz de nevoie. Sunt însă şi angajatori care iau măsuri extreme. O mare firmă de avocatură a decis că angajaţii care nu se vaccinează nu mai intră în firmă fără test PCR negativ, test făcut o dată la trei zile, din buzunarul lor.
De Andra Mitu la 14.03.2021, 11:20- Angajatorii români îşi programează angajaţii la vaccinare chiar şi în alte oraşe.
În firmele în care nu este posibilă telemunca s-a recurs la testarea periodică a angajaţilor, munca în schimburi ori în ture de câte două săptămâni.
Corina Diaconu, manager companie de recrutare: Marile companii organizează chiar ele campanii de vaccinare înscriind pe platformă angajații doritori să opteze pentru această variantă.
De altfel, pentru multe companii imunizarea a devenit o prioritate. Mai ales că numărul îmbolnăvirilor, în loc să scadă, continuă să crească.
Elena Andrei, manager marketing firmă curierat: Avem peste 1500 de curieri plus 800 de angajați ai noștri interni și 50 la sută sunt deja programaţi pentru vaccinare. Angajații noștri vor să se vaccineze, în cea mai mare parte.
Companiile de curierat asigură inclusiv transportul dacă angajaţii nu găsesc loc disponibil în localitatea de domiciliu.
Elena Andrei, manager marketing firmă curierat: Noi cei din Bucureşti ne-am vaccinat în Ploieşti, în Titu, în Giurgiu, în Bolintin. Mai puțin în Bucureşti, că n-am găsit locuri. Avem chiar angajați care, din Bucureşti, s-au vaccinat în Miercurea Ciuc.
O firmă de avocatură nu mai permite angajaţilor să intre în sediu fără vaccin sau test negativ de coronavirus
Alţi angajatori au trecut chiar la măsuri extreme. O mare firmă de avocatură a decis ca avocaţii care nu se vaccinează nu mai intră în firmă fără test PCR negativ, test făcut o dată la trei zile, din buzunarul lor. Experţii în securitatea muncii spun că va trebui să ne obişnuim cu testarea periodică chiar dacă avem vaccinul făcut.
Daniel Milicescu, expert în securitate în muncă: Ne vom întâlni din ce în ce mai des cu zona de testare înainte de sosirea la birou sau la câteva zile astfel încât să reducem riscul de infectare cu Sars-Cov-2.
Deşi e văzută de mulţi ca o formă de discriminare, în Marea Britanie, spre exemplu, mai multe companii vor să impună vaccinul ca o condiţie obligatorie la angajare. Iar Israel a obligat profesorii să se vaccineze.