Antena Meniu Search
x

Video Femeile dezvoltă mai mulţi anticorpi împotriva coronavirusului, după vaccinare

Femeile dezvoltă mai mulţi anticorpi împotriva Sars-Cov-2 decât bărbaţii, după vaccinare, cel puţin acesta este rezultatul unui studiu realizat de o clinică privată din România.  Conform datelor, femeile care au trecut prin boală şi s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin au o cantitate de anticorpi cu 44% mai mare decât bărbaţii aflaţi în aceeaşi situaţie. O veste bună mai ales pentru femeile care plănuiesc să rămână însărcinate în următoarea perioadă.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 11.03.2021, 16:38

Vezi și
  • Femeile care s-au vaccinat împotriva coronavirusului şi au trecut şi prin infecţie dezvoltă cu 44% mai mulţi anticorpi decât bărbaţii.

Au sau nu femeile mai mulţi anticorpi decât bărbaţii după vaccinarea împotriva Sars Cov 2? Răspunsul dat de un studiu făcut de o clinică privată din România arată că da. Şi, potrivit medicilor, hormonii estrogeni ar fi cei care determină diferenţa de imunitate între bărbaţi şi femei. 

Carmen Dorobăţ, medic infecționist: Pentru a putea ajunge la o concluzie categorică şi pertinentă, trebuie ca astfel de studii să fie realizate în mai multe zone geografice ale lumii. 

Studiul a fost realizat pe 313 persoane, dintre care 259 femei. Iar măsurătorile au fost făcute la o săptămână după ce participanţii la studiu au primit a doua doză de ser Pfizer. 

Studiul realizat în privinţa dezvoltării anticorpilor continuă

Conform rezultatelor obţinute, femeile care doar s-au vaccinat au un număr de anticorpi mai mare cu 12% faţă de bărbaţii în aceeaşi situaţie, iar la femeile care au făcut şi boala şi vaccinul, numărul de anticorpi este cu 44% mai mare decât în cazul bărbaţilor anterior infectaţi. Pentru cei care tocmai se vaccinează, vestea este una bună, indiferent de sex. 

Același studiu mai arată și că 90% dintre participanții care au fost testați și au declarat că nu au trecut înainte prin infecția cu Sars Cov 2 au dezvoltat un titlu mediu al anticorpilor sub 7000 de unități/mililitru. În timp ce 80% dintre cei care au participat la acest studiu și au fost vaccinaţi atât cu ambele doze de vaccin, dar au trecut și prin infecţia cu noul coronavirus au dezvoltat valori mai mari de 7000 de unități/mililitru când vorbim de anticorpi.

Studiul va continua, iar măsurătorile valorilor de anticorpi anti-Sars Cov 2 vor fi reluate peste trei şi şase luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Femeile dezvoltă mai mulţi anticorpi împotriva coronavirusului, după vaccinare