Viaţa bolnavilor este TRAFICATĂ, în România, în cel mai cinic mod
Viaţa bolnavilor este traficată, în România lui 2017, în cel mai cinic mod. Statul plăteşte bani grei pe medicamente, iar samsarii fac afaceri profitabile pe spatele suferinzilor. Totul ţine doar de bani. În exclusivitate, reporterii Observator au pătruns în inima pieţei negre a medicamentelor şi au descoperit că statul este neputincios în faţa unor indivizi care învârt sute de mii de euro din banii noştri, ai tuturor.
De Redactia Observator la 17.01.2017, 19:36Viaţa bolnavilor este traficată, în România lui 2017, în cel mai cinic mod. Statul plăteşte bani grei pe medicamente, iar samsarii fac afaceri profitabile pe spatele suferinzilor. Totul ţine doar de bani. În exclusivitate, reporterii Observator au pătruns în inima pieţei negre a medicamentelor şi au descoperit că statul este neputincios în faţa unor indivizi care învârt sute de mii de euro din banii noştri, ai tuturor.
Totul, pe sănătatea şi chiar viaţa a mii de români.
Cumva, se rezolvă toate în România. Nu contează cât de legală e treaba. Iar asistenta din imagini ştie bine că ce promite ea este ilegal.
Medicamentul pretins de aşa-zisul aparţinător al unei femei bolnave este utilizat în tratarea unor afecţiuni reumatoide severe. Doar un medic specialist îl poate prescrie, dar asta după ce pacientul trece printr-o comisie de aprobare a acestui tratament. Bolnavii cărora li se indică acest medicament, beneficiază de el gratuit, de la stat.
- TRAFICUL pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, ÎNCHIS din cauza viscolului
- Doi hoţi români care au terorizat restaurantele din Roma au fost prinşi. Erau supranumiţi "banda Gură de canal"...
- Iohannis l-a scos pe tuşă pe Florian Coldea. Preşedintele a mai vorbit despre importanţa activităţii SRI şi a...
- "Ajutaţi-mă, vă rog!" Cu această figură, o maimuţică reuşeşte să păcălească turiştii, ca să primească...
În mod normal, el costă în jur de 4.300 de lei. Tocmai de aceea este extrem de căutat pe piaţa neagră.
Asistenta promite că face rost de reţetă compensată pentru acest medicament, prin metode ştiute doar de ea. Totul este să nu afle nimeni. Reporterii Observator însă au arătat aceste imagini conducerii spitalului.
Dar astfel de situaţii am întâlnit şi în alte spitale. Tot asistentele leagă şi dezleagă tot.
Iar circuitul este unul simplu. Din spitale pleacă reţetele compensate, din farmacii medicamentele, samsarii le cumpără la jumătate de preţ, îşi pun adaosul lor, apoi prin intermediul unor cunoştinţe din spitale şi farmacii pun încă o dată pe raft, spre vânzare, medicamentul plătit deja de stat.
Mai exact furt în Sănătatea românească. Totul se întâmplă în condiţiile în care astfel de medicamente au un regim strict de aprobare. Bolnavii încă trebuie să mai treacă prin filtrul unor comisii pentru a beneficia de astfel de pastile.
Până în martie. Atunci intră în vigoare o hotărâre a guvernului prin care comisiile sunt eliminate.
Aleşii au luat totuşi în considerare înfiinţarea unui sistem electronic de control al prescrierii de medicamente compensate.