Viața de noapte din București, magnet pentru turiștii străini
Tot mai mulţi turişti străini ne calcă pragul. Vin în România să vadă locuri de vis, să ne cunoască tradiţiile, dar ni s-a dus faima şi pentru bucatele gustoase din fiecare zonă, iar Bucureştiul este polul distracţiei.
De Redactia Observator la 26.01.2020, 12:16Tot mai mulţi turişti străini ne calcă pragul. Vin în România să vadă locuri de vis, să ne cunoască tradiţiile, dar ni s-a dus faima şi pentru bucatele gustoase din fiecare zonă, iar Bucureştiul este polul distracţiei.
Au la dispoziţie cluburi deschise până dimineaţa, cu animatoare frumoase, băutură din plin şi preţuri mult mai mici decât la ei acasă. Am fost şi noi pe urmele lor, în Centrul Vechi din Capitală.
Bucureştiul este cel mai vizitat de străini. Nici nu-i de mirare. Îi întâmpină zeci de cazinouri şi sute de cluburi, unde se distrează până la orele târzii ale dimineţii. Ceea ce, acasă la ei, nu prea pot să facă. Şi în weekend, dar şi în timpul săptămânii, Centrul Vechi este ticsit de turişti.
Iar patronii fac tot posibilul ca oaspeţii să se simtă bine. Încasările le cresc considerabil
Adrian Mircea, manager club: Noi avem tot felul de oferte, plus tot felul de atracţii din punct de vedere al distracţiei. Animatoare, shout-uri, barmani cu foarte multă experienţă.
Şi restaurantele sunt pline. Străinii se dau în vânt după preparatele noastre delicioase şi băuturile tari.
Reprezentant restaurant, Viorel Dumitru: Ţuica. Ţuica e foarte căutată de străini, le place foarte mult. Avem mâncare tradiţional românească ţuică, pălincă, vişinată
Cici lucreză de doi ani ca hostess. Stă în faţa localului şi îi îmbie pe trecători să intre în restaurant. A învăţat să vorbească mai multe limbi străine, special ca să poată discuta cu turiştii din alte ţări.
Reporter: Cu ce-ţi întâmpini clienţii mereu?
Cici: Cu zâmbetul pe buze. În principiu, străinii caută mâncare românească mici, pastramă, mămăligă.
Unde mai pui că preţurile sunt mult mai mici, astfel că străinii cheltuiesc în voie.
În fiecare an, ne calcă pragul sute de mii de străini. Nu numai pentru viaţa excentrică de noapte din Capitală. Merg prin toată ţara pentru peisajele superbe, pentru poveşti, legende şi tradiţii, dar şi pentru mâncărurile care ne-au făcut faimoşi. Iar asta se vede în buzunarul gazdelor, patroni de pensiuni şi restaurante.