Un grup de voluntari din Europa au curăţat o zonă din apropierea Craiovei
În timp ce în România răsar munţi de gunoaie pe care mulţi se prefac că nu îi văd, un grup de voluntari din Europa ne dă o lecţie de bună purtare. Echipaţi cu mănuşi, saci şi mult entuziasm, voluntarii au curăţat o zonă din apropierea Craiovei.
De Redactia Observator la 21.02.2020, 11:35- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
- Voluntarii au curăţat o zonă din apropierea Craiovei
- Scopul lor este să cureţe un teren de 20.000 de metri
În timp ce în România răsar munţi de gunoaie pe care mulţi se prefac că nu îi văd, un grup de voluntari din Europa ne dă o lecţie de bună purtare. Echipaţi cu mănuşi, saci şi mult entuziasm, voluntarii au curăţat o zonă din apropierea Craiovei.
20 de tineri din Italia, Spania, Germania, Austria și Franța au vrut să demonstreze că nimic nu e imposibil când există voinţă. Scopul lor: să curețe de gunoaie un teren de 20.000 de metri pătrați din apropiere de Craiova.
Sara, voluntar Italia: Trebuie să fim mai implicați, pentru că lumea e și a noastră și trebuie să curăţăm.
Câțiva voluntari români le-au oferit oaspeţilor echipamentele de lucru.
Cu toții au fost însuflețiţi de aceeași dorință: să ofere un exemplu celor certați cu regulile și pentru care natura este, de prea multe ori, un uriaş coș de gunoi.
Pire Eric Paul, voluntar Belgia: Sunt de doi ani în România, este o țară foarte, foarte frumoasă, dar plina de gunoaie aruncate peste tot. Sunt prea putini cei care înțeleg că e nevoie să fie un exemplu, mai ales pentru cei mici și să dea dovadă de respect. Ar trebui ca și în România să se facă reciclare selectiva, așa cum este în Belgia. Și România am văzut că are tobogane diferențiate pentru plastic, pentru hârtie. Dar lumea nu le folosește și nu e bine așa. Pentru că ar trebui să facem ceva pentru lumea noastră.
Şi la Hunedoara, mai multe echipe de la Apele Române şi de la primărie s-au mobilizat ca să cureţe malurile şi albia râului emblematic al oraşului, Cerna. Vegetaţia a crescut foarte mult, iar trunchiurile de copaci au devenit adevărate baraje pentru gunoaiele care vin din aval.
Operaţiunea era necesară cu atât mai mult cu cât turiştii care vizitează Castelul Corvinilor trec prin această zonă.
Dan Bobouţanu - primar Hunedoara: Lemnul care poate fi folosit ca lemn de foc îl ducem în funcţie de solicitările pe care le avem cetăţenilor. Acest lemn le foloseşte, deci practic nimic nu se aruncă, totul se refoloseşte.
Lucrările vor dura câteva luni. Ultima igienizare de anvergură în zonă s-a făcut acum 16 ani.