Wakeboarding-ul, noul trend în sporturile nautice
Petrec ore întregi alunecând cu placa pe apă, sar de pe rampe abrupte și fac acrobații menite să taie respirația spectatorilor.
De Redactia Observator la 20.05.2020, 17:54- O combinație între snowboard și schiul nautic.
- Sportul i-a atras pe mulţi.
Nu vorbim despre schiul nautic sau despre iubitorii de skijet, ci despre Wakeboarding - un sport devenit recent extrem popular și la noi, mai ales că poate fi practicat şi pe lacurile de lângă Bucureşti.
Claudiu, wakeboarder: E un sentiment diferit, e un fel de snowboard. Poti sa il faci si fara un antrenament. A fost destul de usor pentru ca eu am mai practicat si snowboard si se leaga cat de cat.
Pentru Alex pasiunea s-a transformat în timp într-o afacere de succes. Acum la doar 20 de ani tânărul şi-a deschis propriul parc dedicat acestui sport. O dată cu ridicarea stării de urgenţă pasionaţii de wakeboarding şi-au luat plăcile şi au profitat de libertate.
Alex Bitman, sportiv: E bine că în sfârșit au dat drumul și că în sfârșit putem să ne dăm pe apă să ne simțim bine. E destul spatiu pentru toata lumea, sportul asta e individual si intre fiecare om care il practica exista cel putin 70 de metri deci mai mult ca sigur ca nu o sa te imbolnavesti aicia
Ca în orice sport, există și riscuri. Rampele plutitoare sunt făcute din materiale dure, iar la viteze mari impactul poate fi periculos. Sportivii au nevoie de căști dar și de un costum special de protecție. Și vigilența personalului este importantă.
Până acum, în apropierea capitalei s-au deschis trei zone destinate wakeboardingului iar o oră pe apă costă în jur de 100 de lei. La această sumă se mai adaugă aproximativ 50 de lei pentru închirierea echipamentului de bază.