Antena LIVE

Curs valutar

Video

"Au cucerit inimile". O publicaţie uriaşă laudă România după victoria cu 3-0 în faţa Ucrainei, la EURO 2024

De la Generatia de Aur, la Generatia de suflet. Victoria cu Ucraina ne-a adus aminte de vremurile de glorie si a scos românii în stradă. La Munchen, 40.000 de fani ai nationalei au petrecut până târziu în noapte. Iar la Würzburg, unde e cantonamentul, tricolorii au fost asteptati cu focuri de artificii la hotel. Presa europeană scrie că România a cucerit inimile microbistilor si a devenit favorita tuturor la EURO.

De la 19.06.2024, 12:36

Peste 40.000 de români au sărbătorit victoria cu Ucraina la Munchen. A fost al doilea succes din istoria nationalei la un Campionat European. 24 de ani am asteptat de la ultima victorie - a fost 3 la 2 cu Anglia la EURO 2000. După meci, Ianis Hagi a luat portavocea, iar tricolorii au cântat Ciuleandra cu galeria. Unii dintre fanii nationalei au plâns de fericire la golul trei. De altfel, imaginea cu acest tânăr a făcut înconjurul planetei.

Naţionala României a devenit favorita tuturor după jocul spectaculos cu Ucraina

De la stadion, nationala s-a întors cu trenul în cantonamentul din Würzburg. Tricolorii au cântat si au dansat în vagoane. Sute de români i-au asteptat la hotel cu un foc urias de artificii. Căpitanul Stanciu a fost omul meciului după "racheta" care a deschis scorul în meciul cu Ucraina. "Chiar imi priveam pe tata, pe sotia, pe fratele meu si pe sotia mea si aveam lacrimi in ochi. Nu vom face nicio petrecere dupa aceasta victorie si ne vom gandi exclusiv la urmatorul meci, cel cu Belgia", a declarat Nicolae Stanciu. "Ne ridicam in picioare si o luam de la capat. Multumesc lui Dumnezeu ca a fost alaturi de noi si ne ajuta si ne rasplateste pentru eforturile pe care le facem", a declarat selecţionerul Edi Iordănescu.

După meci, românii au sărbătorit victoria, până în miez de noapte, pe străzile din Munchen. "I-am făcut varză călită! Mulţumim România pentru aşa ceva!", spune un suporter. "Este extraordinar, cel mai tare joc posibil în lume! Trebuie să nu luăm bătaie de la belgieni şi să mergem în optimi", spune o fană a României prezentă la Munchen. Victoria nationalei a fost sărbătorită si în Capitală, la fel ca pe vremuri, la marile succese ale Generatiei de Aur. "Nicolae Stanciu cel mai bun, incredibil, cel mai bun dintre toti. Pacat ca nu ne aud baietii din Germania ca e nebunie ce e aici", spune un suporter. "Suntem aici ca sa sustinem Romania. Romania ne ofera dragoste, iar noi ii dam inapoi toata dragostea. Credeti-ma, Romania va ajunge in semifinale", spune un fan marocan care ţine cu România.

Pe acelaşi subiect

Din Franţa şi Anglia până în Statele Unite, presa internaţională s-a îndrăgostit de naţionala României, botezată "The tricolorii". O echipă super eficientă a surprins Ucraina - a titrat reputatul cotidian de sport din Franţa, L'Equipe, care a analizat meciul live. "Este o victorie istorică pentru această echipă a României. Este pentru a doua oară în istoria ei, când înscrie 3 goluri într-un meci la EURO, ultima dată la EURO 2000, este prima dată în istorie când România câştigă primul meci la un camponat european şi prima dată când câştigă cu 3-0 la un turneu final european sau mondial. Este o victorie remarcabilă în această seară pentru fotbalul românesc", a fost analiza meciului făcută de L'Equipe.

În patria fotbalului, Anglia, Nick Ames, celebrul editorialist sportiv de la The Guardian, a oferit una dintre cele mai frumoase cronici de meci de care Tricolorii au avut parte: "Acum 30 de ani, când a putut pretinde pentru scurt timp că este printre cele mai bune echipe din lume, România a captivat inimile publicului cu o tușă spectaculoasă. Echipa asta a strălucit azi, din nou, cu un efect devastator la întoarcerea ei la un turneu major de fotbal și, chiar dacă nu se poate compara cu clasa din 1994, această performanță care denotă calitate autentică sugerează că generația modernă a românilor poate să producă propriile legende". Cotidianul Daily Mail a scris că: "Nicolae Stanciu a marcat fabulos şi România învinge Ucraina la Euro2024 în faţă a mii de suporteri electrizanţi ... Outsideri, al căror fundaş dreapta avea părul albastru, au cucerit inimile utilizatorilor de social media". Jurnalişti englezi spun că în urma acestui meci superb, toţi suporterii care nu aveau o favorită la acest turneu final, ţin acum cu România.

În ţara gazdă, Germania, presa de acolo a fost impresionată de cei care le-au făcut galerie tricolorilor. "Fanii României îţi fac pielea ca de găină. Este deja unul dintre cele mai emoționante momente la acest Campionat European!", au scris cei de la Bild. Liderii politici au sărbătorit si ei victoria nationalei. Premierul Marcel Ciolacu a văzut meciul din lojă alături de seful Federatiei, asta în timp ce Nicolae Ciucă si-a făcut selfie cu televizorul în biroul de la Senat. Klaus Iohannis a felicitat si el nationala. "Emoționantă victoria echipei noastre de fotbal în meciul de debut la EURO 2024. Felicitări tricolorilor pentru această realizare și mult succes în continuare! Hai, România!", a scris Iohannis pe pagina sa de socializare.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

euro 2024 romania ucraina romania ucraina fani germania
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Cele două orașe din România care nu se suportă deloc. Nici nu vor să audă...
Fanatik.ro
Publicat 20.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Patru ZODII vor încheia această lună în forță. Nativii acestora au parte de...
Gandul
Publicat 20.09.2024
Mesajul operațiunii anti-Hezbollah: „oriunde crezi că ești în siguranță,...
Adevărul
Publicat 20.09.2024
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit civil. Cum a arătat cântăreața în ziua...
A1
Publicat 19.09.2024
Horoscopul zilei de 21 septembrie 2024. Gemenii trebuie să se desprindă de...
CaTine
Publicat 20.09.2024
Irinel Columbeanu și-a găsit liniștea alături de o altă femeie! Cine îi...
spynews.ro
Publicat 20.09.2024
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit...
GSP
Publicat 17.09.2024
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc...
Click.ro
Publicat 20.09.2024
Dispozitivul Neuralink care ar putea reda vederea oamenilor, chiar dacă și-au...
Useit
Publicat 20.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum...
Redacţia.ro
Publicat 20.09.2024
„Colonelul zis «Tigrul» s-a îmbătat și a trimis zeci de oameni la moarte,...
libertatea.ro
Publicat 20.09.2024
Christina Aguilera sărbătorește 25 de ani de la debutul primului ei album cu o...
ZU
Publicat 20.09.2024
Ruladă cu gem de căpșuni. Un desert simplu, delicios și aspectuos
Hello taste
Publicat 20.09.2024
13 lucruri pe care trebuie să le știi despre pielea bebelușului tău
Deparinti
Publicat 20.09.2024
Cum se derulează lucrările la Autostrada București-Brașov. Cătălin Drulă,...
ziare.com
Publicat 20.09.2024
Fiica faimoasei Adamari López este model la vârsta de 9 ani. Alaïa a îmbrăcat...
Happy
Publicat 20.09.2024
Ce include o dietă sănătoasă. Alimentele de care ai nevoie în fiecare...
Medicool
Publicat 20.09.2024
"Spun de trei ani! Asta e problema la Rapid". Daniel Pancu a intervenit şi a...
orangesport.ro
Publicat 19.09.2024