Trofeul Euro 2020 a căzut de la doi metri, pe Arena Națională. O rafală de vânt l-a dărâmat
România a dat de pământ nu doar cu participarea la Campionatul European de Fotbal ci şi cu trofeul mult râvnit. Cupa a ajuns azi la Bucureşti. A făcut turul Capitalei şi s-a oprit pentru scurt timp la Arena Naţională, unde a plonjat pe ciment de la aproape doi metri.
De Andreea Milea la 25.04.2021, 20:34Trofeul nu s-a simţit deloc bine pe Arena Naţională. A căzut cu tot cu soclul pe care fusese aşezat la ceremonia oficială de prezentare. Noroc că este făcut din 8 kilograme de argint. La scurt timp după incident, trofeul a plecat spre Budapesta, următoarea destinaţie din turneul prin cele 11 oraşe gazdă.
Andreea Milea, reporter Observator: "Cupa va fi înmânata câștigătoarei la Londra, după finala de pe stadionul Wembley. Invingatorul va păstra trofeul până în 2024, adica pana la urmatoarea editiei a campionatului european".
Istoria trofeului EURO 2020
Istoria trofeului începe în 1960, când Uniunea Sovietică învingea Iugoslavia la Paris în finala primului turneu european.
Cupa poartă numele primului şef UEFA, Henri Delaunay, cel care a avut ideea organizării Euro încă din 1920. Francezul a murit cu 5 ani înainte ca proiectul său să fie pus în practică.
Acum, competiţia a ajuns la a 16-a ediţie. Capitala României va găzdui patru meciuri, primul pe 13, ultimul pe 28 iunie.
Nicușor Dan, primarul Capitalei: "Este prima oară după mai bine de un an când avem evenimente sportive cu public, peste 13.000 de oameni vor fi prezenţi în Arena Naţională."
Mai mulți spectatori în tribune, pe Arena Națională
Numărul spectatorilor s-ar putea dubla. Încurajaţi de scăderea cazurilor de coronavirus, oficialii FRF au solicitat ca meciurile să se dispute cu 26.000 de fani în tribune.
Gheorghe Popescu, Consilier al Guvernului României pentru UEFA: ”Aşteptăm o ultimă decizie a Ministerului Sănăţăţii şi a celorlalte instituţii să ştim dacă vom juca cu 25% sau 50% din capacitatea stadionului. Până pe data de 28 aprilie trebuie să anunţăm UEFA de decizia noastră”.
Spectatorii străini pot intra fără carantină în România dacă prezintă la graniţă un test PCR negativ şi nu stau mai mult de 72 de ore în ţară.