Schimbări importante la Euro 2020. Comitetul UEFA a relocat mai multe meciuri

Publicat: 23.04.2021, 15:00.
Actualizat: 23.04.2021, 15:01

Meciurile de la Munchen au fost confirmate, cu minimum 14.500 de spectatori. Sevilla înlocuiește meciurile de la Bilbao. Partidele de la Dublin au fost mutate la Saint Petersburg și Londra.

Schimbări importante la Euro 2020. Comitetul UEFA a relocat mai multe meciuri

Profimedia

Comitetul Executiv UEFA s-a întâlnit vineri prin videoconferință și a fost informat cu privire la confirmarea dată de autoritățile locale că toate cele patru meciuri UEFA EURO 2020 de la München vor putea primi cel puțin 14.500 de spectatori.

Prin urmare, München a fost confirmat ca loc de desfășurare a campionatului, scrie Mediafax.

Comitetul a decis relocarea unora dintre meciurile UEFA EURO 2020, după cum urmează:

Citește și:

Cele patru meciuri programate inițial la Bilbao, vor fi mutate la Estadio La Cartuja din Sevilla. Găzduirea acestor meciuri este susținută de Comunitatea Autonomă a Andaluziei, care și-a confirmat intenția de a permite accesul spectatorilor la 30% din capacitatea stadionului pentru cele trei meciuri din grupa E și pentru un meci de optimi.

Cele trei meciuri din grupa E, programate inițial la Dublin vor fi realocate pe stadionul Saint Petersburg, care găzduiește deja trei meciuri din grupa B și un sfert de finală.

Meciul din optimile de finală, programat inițial la Dublin, va fi mutat pe stadionul Wembley din Londra.

Euro 2020, cu spectatori în tribună pe Arena Naţională

Euro 2020, turneu programat în vara acestui an, se va desfăşura cu spectatori în tribune! Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat oficial că la meciurile pe care Arena Națională le va găzdui vor putea intra 13.000 de suporteri, adica 25% din capacitatea stadionului.

Redăm mai jos, integral, comunicatul emis de ministerul Tineretului și Sportului, prin care anunță condiția revenirii spectatorilor pe stadionul din Capitală la turneul Euro 2020:

Ministerul Tineretului și Sportului marchează Ziua internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace printr-o veste îndelung așteptată: meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor defășura cu spectatori în tribune

Prin aprobarea Memorandumul prezentat de Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul ultimei ședințe de guvern, Guvernul României s-a angajat să adopte legislația necesară, astfel încât meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 organizate în 2021 pe teritoriul României să se poată desfășura cu prezența în tribune a unui număr maxim de 13.000 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naționale.

Decizia Guvernului României este una justificată, pe fondul angajamentelor asumate de România, având în vedere că exista riscul excluderii din circuitul EURO, ca urmare a deciziei UEFA ca toate meciurile din cadrul turneului să se desfășoare cu spectatori, într-un regim controlat și sigur din punct de vedere al sănătății fanilor. Angajamentele asumate de țara noastră au presupus investiții cu impact pe termen lung, care au sprijinit puternic economia, într-o perioadă dificilă. Dincolo de impactul economic, impactul asupra fenomenului sportiv, prin stimularea interesului public față de practicarea sportului și creșterea bazei de selecție pentru sportul de performanță au reprezentat argumente puternice în favoarea acestei decizii, alături de experiența acumulată cu prilejul organizării EURO 2020, care va permite organizarea, pe viitor, a altor evenimente importante, ceea ce va genera beneficii considerabile de imagine, pe termen lung.

Condiții pentru revenirea spectatorilor pe Arena Naţională

Structura Locală de Organizare a EURO 2020 la București și Federația Română de Fotbal au pregătit un plan de acces al spectatorilor într-o proporție de 25% din capacitatea Arenei Naționale – locul unde vor fi găzduite cele 4 meciuri atribuite.

Pilonii pe care s-a construit acest scenariu sunt:

În această formă și cu aceste argumente, planul de acces al publicului în proporție de 25% este deja avizat de UEFA, Institutul Național de Sănătate Publică și a întrunit consensul Comitetului Interministerial EURO 2020, la ședința din 3 martie 2021.

“Această decizie a Guvernului României vine să încununeze toate eforturile depuse până acum de țara noastră, atât din punct de vedere financiar, cât și uman și logistic. Avem șansa istorică de a fi parte a unui eveniment sportiv de anvergură și de a demonstra că ne putem onora obligațiile la cele mai înalte standarde de organizare și siguranță sanitară. Spectacolul sportiv rămâne o mare bucurie pentru noi toți, iar calitatea de organizatori este un motiv de recunoaștere a capacității noastre în acest sens, deci de mândrie națională”, a declarat Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Cum a reușit Claudia Radu de la Chefi la cuțite să slăbească. Ce face pe lângă sport: „Nu țin nicio dietă”
spynews.ro
Horoscopul zilei de 17 mai 2021. Racii sunt concentrați pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Uluitor cine era șoferul de Maserati care s-a izbit de un cap de pod. Ce i-au găsit polițiștii în buzunar
gandul.ro
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7 milioane de euro
prosport.ro
Atentie, romani! Aveti prin sertare astfel de carnete vechi de CEC? Puteti primi 200 de milioane
redactia.ro
Eiza Gonzalez, acoperită de un material care îi vine ca o a doua piele. Nimeni nu a putut să-și dea seama ce poartă
tvhappy.ro
Prostituată română bătută pe loc de soția unui client, lângă mașina în care a găsit-o cu el, în Italia
libertatea.ro
Angelique Kerber, gest de mare campioană la Roma! Ce a făcut după accidentarea Simonei Halep
GSP
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu
money.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro
Calvarul prin care a trecut vedeta care a ținut din 2015 secretă relația cu un bărbat celebru din România: "Am început să plâng!" A născut gemeni, iar după 2 ani s-a aflat cine e tatăl lor
as.ro