Sute de experţi în IT duc o luptă acerbă la Bucureşti. Tinerii se lupta pentru titlul de cei mai buni în securitate cibernetică
Sute de experţi în IT duc o luptă acerbă în aceste zile la Bucureşti. După luni întregi de muncă şi emoţie, participanţii la Campionatul European de Securitate Cibernetică vor afla dacă eforturile lor au dat roade.
De Redactia Observator la 11.10.2019, 11:34Sute de experţi în IT duc o luptă acerbă în aceste zile la Bucureşti. După luni întregi de muncă şi emoţie, participanţii la Campionatul European de Securitate Cibernetică vor afla dacă eforturile lor au dat roade.
Reporterii Observator au mers la finala desfăşurată în Palatul Parlamentului pentru a vedea ce provocări au avut de înfruntat aspiranţii la titlul de campion european.
Așa a luat sfârşit penultima seară pentru cei 200 de concurenți din 20 de țări ajunși în etapa finală a campionatului. Lupta până aici nu a fost una ușoară. Preselecțiile on-line au început încă din aprilie, iar de atunci doar din România au fost eliminați peste 300 de concurenți.
Anton Rog, șeful CyberInt: Acest concurs este extrem de important pentru, el creează o emulație la nivelul tinerilor pe partea de securitate cibernetică. Echipa este formată din tineri cu vârste între 15 și 25 de ani, avem doi minori de 16 și 17 ani.
La 23 de ani, Robert conduce echipa națională a României în concurs. Este pasionat de orice tehnologie menită să ne țină în siguranță atunci când ne aflăm în fața ecranelor.
Vulpe Robert, concurent: Cred că la 7 ani deja desfăceam mașini să văd cum funcționează fiecare componentă, de la 8 ani am început să intru pe internet. Noi impersonăm un atacator pe sisteme informatice, ceea ce îi ajută pe ceilalți din partea cealaltă care protejează sistemel informatice taie de exemplu diferitre firme să vadă cum ar acționa un atacator.
Matei, un tânăr de 25 de ani din București, participă deja pentru a doua oară la campionat.
Matei, concurent: În cazul ăsta cel mai greu a fost pe partea de software. Din când în când soluția nu era lineară, trebuia să avem mai multă inspirație. Nu era o problemă pur și simplu tehincă cât era de a înțelege ce ar trebui să facem.
Pentru mulți dintre concurenți cel mai valoros premiu este notorietatea.
Anton Rog, șeful CyberInt: Cel mai important pentru ei este să devină foarte buni în domenii. Aici sunt cei mai buni 200 de tineri sau printre cei mai buni 200 de tineri în domeniul securității cibernetice din europa, toti sunt targetati de cele mai mari companii din romania si de peste tot din europa pentru a fi angajati.
După a doua zi de concurs, echipa României se afla pe primul loc, dar rezultatele finale se vor afla astăzi, vineri.
Până acum, țara noastră a cucerit de două ori titlul de vicecampioană europeană, în 2016 și în 2017.