Sibiul va apela la Google și companiile de telefonie mobilă pentru a crea profilul turiștilor
Sibiul va apela la Google şi la companiile de telefonie mobilă pentru a crea profilul turiştilor. Este un proiect inedit, iniţiat de Asociaţia Judeţeană de Turism, care vrea să ştie ce îi cucereşte pe turişti în judeţul lor. Iar astfel, în funcţie de rezultatele obţinute, reprezentanţii asociaţiei vor putea să dezvolte anumite strategii de promovare.
De Redactia Observator la 03.11.2024, 09:31Turiştii care se cazează în apartamentele închiriate în regim hotelier nu figurează în nicio statistică. Dar dacă planul Agenţiei Judeţene de Turism din Sibiu ar reuşi să fie pus în practică, lucrurile s-ar putea schimba în bine.
"Să folosim big data colectate de operatori precum Google sau operatorii de telefonie mobilă pentru a vedea exact care sunt fluxurile de turişti în destinaţie şi să vedem ce proiecte, ce strategii putem să imaginăm ca, acolo unde există fluxuri mari de turişti, să putem să le distribuim către zone ale judeţului unde fluxul este mai redus", spune Alin Chipăilă, preşedinte Asociaţia de Turism Sibiu.
Colectarea acestor date i-ar ajuta pe specialişti să afle ce îşi doresc mai exact turiştii de la oraşul pe care îl vizitează.
"Ştim că turistul petrece în medie 1,5 zile în destinaţie, este un turist care consumă foarte multă cultură, este profilul de turist cultural sau turist de familie şi avem şi turiştii care participă la evenimentele care se organizează an de an", spune Alin Chipăilă, preşedinte Asociaţia de Turism Sibiu.
Sibiul ocupă locul 4 la nivel naţional după numărul de turişti străini care vizitează România. Iar cei mai mulţi oaspeţi vin din Germania, Spania sau Regatul Unit.
"Senzaţia este foarte plăcută; oamenii sunt încântaţi datorită arhitecturii şi atmosferei. Oamenii sunt buni şi foarte amabili. Suntem din Spania, oraşul Barcelona".
"Sibiul este un oraş cald, curat şi cu oameni primitori. A doua oară când venim aici. Am mai fost o dată la Târgul de Crăciun când fetiţa era mică, iar acum venim din Păltiniş, din zona de munte".
"Este o atmosferă caldă, oamenii sunt foarte primitori în zonă. S-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani să zic aşa", spun turiştii.
În anul 2007, Sibiul a fost desemnată capitala cultural-europeană.