Tactica prin care Andreea a vizitat 70 de destinaţii în ultimii ani. Cum face economii şi de 1.300 de lei la biletele de avion
Vacanţele s-au scumpit cu 30%, însă ne putem bucura de un concediu mai ieftin dacă suntem atenţi la anumite aspecte atunci când îl planificăm. Putem călători în timpul săptămânii pentru a beneficia de preţuri reduse atât la cazare, cât şi la biletele de avion. Consultanţii în turism recomandă să alegem destinaţii mai puţin cunoscute şi să planificăm vacanţele din timp.
De Florentina Lazăr la 14.08.2023, 20:01Andreea este pasionată de călătorii şi a ajuns în ultimii ani în 70 de destinaţii turistice.
Andreea Neguluicu, blogger turism: Am fost in tot felul de destinatii, exotice cum ar fi Thailanda, Maldive, îmi place să fac și city break-uri.
Tactica prin care Andreea a vizitat 70 de destinaţii în ultimii ani
Îşi planifică cu cel puţin 2 luni înainte fiecare vacanţă şi caută cele mai bune preţuri. De fiecare dată sună direct la proprietar pentru a rezerva cazarea. Astfel, beneficiază de preţuri mai bune faţă de cele de pe internet.
- Turiștii de o zi din străinătate se înghesuie în piscinele din Capitală. Bărbat din Ucraina: "Am fost cred că...
- Cum arată o zi perfectă în centrul Braşovului. Oraşul de sub Tâmpa, animat de turişti în minivacanţa de Sf....
- Locurile din România vânate de turiștii de o zi. Se bucură de atmosfera superbă și de prețurile mici: "E...
- Oaza cochetă de distracție aflată la doar câteva minute de Brașov. Localnicii îi spun "paradisul dintre munți"
Andreea Neguluicu, blogger turism: Încerc să merg în sezon intermediar sau chiar în extrasezon. Încerc să caut zboruri cu mai multe escale de 2-3 ore care pe mine nu mă deranjează, dar care coboară prețul destul de mult la biletele de avion.
Astfel, face economii de până la 1.300 de lei doar la biletele de avion. Alege de multe ori zboruri cu plecări sau sosiri noaptea care sunt mai ieftine. Şi nu călătoreşte în weekend, atunci când preţurile sunt mai mari. Pentru a beneficia de tarife reduse, consultanţii în turism recomandă să planificăm o vacanţă cu cel puţin două luni înainte.
Traian Bădulescu, consultant în turism: Cel mai mare avantaj este dacă-ți rezervi în extrasezon cu early booking. Prețurile pot fi si cu 50% mai mici față de iulie, august când e vârful de sezon.
Reporter-turiști: Dacă îți iei biletele de avion din timp ele sunt dus-întors 500 euro de persoană, dar o cazare în Bali pentru 2 săptămâni poți să găsești cu 4.000 lei, ceea ce în România mi-e greu să cred. Prefer foarte mult ofertele mai ales la zboruri pentru că sunt mult mai ieftine dacă le cumperi din timp. Destinatia mea preferată de vacanță e Germania, un loc foarte frumos cu obiective turistice.
- Care e bugetul pentru o vacanță?
- Mai mult de 10.000 lei.
- Pentru o perioada de 4-5 zile undeva la 3.000 lei. Trebuie să strâng din timp pentru asta și dacă e în țară mă gândesc că ar trebui să fie puțin mai ieftin, dar nu de fiecare dată.
Restaurantele cu specific local sunt mai accesibile. Cazările în destinaţii mai puţin cunoscute şi restaurantele locale pot conta în bugetul vacanţei
Traian Bădulescu, consultant în turism: Dacă o familie vrea să mearga în iulie-august dar nu are un buget mare poate să aleagă nu neaparăt Mamaia Nord unde e mai scump ci un hotel de 3 stele în sudul litoralului unde pot gasi oferte cu pana la 40-50% mai ieftine.
Plecarea în grupuri organizate poate fi o opțiune pentru o vacanţă mai ieftină.
Raluca Barbu, director marketing agenție de turism: Costurile acestea de transport, costurile de intrare la obiectivele turistice sunt negociate pentru grup, dau au și bucuria de a aduce împreună oamenii.
Românii care au program flexibil pot alege și ofertele last minute care sunt cu 40% mai ieftine.