Antena Meniu Search
x

Video Turiștii de o zi din străinătate se înghesuie în piscinele din Capitală. Bărbat din Ucraina: "Am fost cred că de vreo cinci ori. E combinaţia perfectă"

Turiştii care n-au ajuns la mare au umplut pisicinele de pe lângă Capitală. Veniţi din toate colţurile lumii: Israel, Mexic, Japonia sau Filipine- mulţi străini au vrut neaparat să bifeze cele mai populare atracţii de la noi. Unii vin în România doar pentru o zi. Pe lângă distracţie, bucuria e amplificată de preţurile mici comparativ cu alte ţări.

de Redactia Observator

la 14.08.2023, 17:42

Vezi și

Turişti: "Suntem din Grecia şi abia am ajuns." 

Reporter: "E prima dată când veniţi?"

Turişti: "E a doua oară pentru mine. Şi prima dată pentru mine." 

Turişti din toată lumea si au dat întâlnire într-un parc acvatic de lângă Bucureşti. În cel mai mare centru wellness a fost ca pe plajă în Costineşti, om lângă om. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: "E prima dată când vii aici?"

Bărbat din Ucraina: "Nu, nu e prima dată. Am fost cred că de vreo cinci ori. E combinaţia perfectă: o locaţie de vară cu saună, sunt un mare fan al saunei." 

Turist din Mexic: "Sunt din Mexico City, Mexic. Locuiesc în Italia, am venit aici în vacanţă. E un loc foarte popular. Pentru orice turist, cred că e obligatoriu să vii aici." 

Reporter: "Cum ai aflat de locul ăsta?"

Turist din Italia: "Prin intermediul internetului. Sora mea ştia de locul ăsta."

Reporter: "Îţi place?"

Turist: "Mult! "

De ce aleg străinii România pentru vacanțele de o zi?

Iar principalul motiv de distracţie e preţul. 

Reporter: "Câţi bani cheltuiţi aici?"

Turist: "Pentru băutură, mâncare, doar 20 de dolari. În total, în România, în jur de 2.000 de dolari. E foarte ieftin." 

Specialiştii spun că în Bucureşti ia amploare un fenomen nou : turismul de o zi. Fie că sunt oameni din ţară care vin pentru o zi să se relexeze în Capitală, fie că sunt turişti străini care prind un zbor ieftin. 

Reporter: "Pentru cât timp te afli în România?"

Turist: "De fapt...doar o zi."

Reporter: "Pleci mâine?"

Turist: "La Roma."

Andrada Seitan, reprezentanta unui centru de wellness: "În timpul săptămânii procentul străinilor este mult mai mare decât cel al românilor. Sunt foarte mulţi care vin pentru o zi sau două. Cred că majoritatea sunt italieni, vin şi din Marea Britanie, şi din Israel."

În minivacanţa de sfânta Maria oraşul a rămas al străinilor. 

Roxana Ilinca, reprezentanta unei agentii de turism: "Oraşul este gol. Toţi bucureştenii pleacă din oraş să le facă loc celor care doresc să îl viziteze. Este un moment perfect. Turiştii aleg să se plimbe, să meargă la terase, să viziteze muzeele, să facă plimbări, să meargă în afara Bucureştiului."

În primele șase luni ale acestui an, peste un milion de străini ne-au trecut granițele, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Turiștii de o zi din străinătate se înghesuie în piscinele din Capitală. Bărbat din Ucraina: "Am fost cred că de vreo cinci ori. E combinaţia perfectă"