Antena Meniu Search
x

Care sunt cele mai frecvente defecțiuni la o mașină Dacia

Dacia este un brand apreciat de către șoferii care pun preț pe autoturismele rezistente, pe care le pot achiziționa la un preț foarte avantajos. Mai mult decât atât, Dacia este cunoscută ca fiind o mașină „de cursă lungă”, ale cărei piese de schimb le poți găsi cu ușurință și la un preț avantajos.

Care sunt cele mai frecvente defecțiuni la o mașină Dacia - pixabay.com

Dacia este un brand apreciat de către șoferii care pun preț pe autoturismele rezistente, pe care le pot achiziționa la un preț foarte avantajos. Mai mult decât atât, Dacia este cunoscută ca fiind o mașină „de cursă lungă”, ale cărei piese de schimb le poți găsi cu ușurință și la un preț avantajos.

Cu toate acestea, ca oricare alt brand de autoturisme, și Dacia are punctele ei slabe, de care ar trebui să ții cont atunci când îți achiziționezi o mașină.

Iată care sunt problemele cu care ai putea să te confrunți atunci când conduci o Dacie.

Probleme la direcție

Atunci când vine vorba despre componentele sale, Dacia este cunoscută ca având o direcție care se poate defecta mai repede, spre deosebire de alte autoturisme. Uzura pieselor auto de care depinde stabilitatea mașinii se realizează mai curând decât te-ai putea aștepta. S-ar putea să fii nevoit să cumperi mai des bucșe, capete de bară, bielete sau pivoți pentru Dacia pe care o conduci. Altfel, e posibil să te confrunți cu probleme apărute la direcția mașinii tale, care se pot traduce printr-un joc excesiv, uzura prematură a anvelopelor, vibrații puternice sau o traiectorie haotică, în cazul în care lași volanul liber, în timpul mersului.

Amortizoare

Un alt efect al infrastructurii care nu este întocmai perfectă se poate observa mai ales după parcurgerea unui număr mai mare de 100.000 de kilometri. Desigur, este foarte important și stilul de condus pe care l-ai adoptat, pentru că, cu cât acesta este mai agresiv, cu atât vei putea observa mai curând că mașina începe să dea semne de epuizare.

Dacă sesizezi că la curbe Dacia pe care o conduci are o stabilitate precară, dacă în mers mașina scoate zgomote nefirești, dacă, la rularea pe suprafețe neregulate, simți șocuri puternice în roți sau în volan, ori dacă observi o diferență de înălțime la roțile aceleiași punți, e cazul să îți programezi o vizită la service-ul auto în care ai încredere, pentru că toate acestea sunt semne clare ale problemelor cu amortizoarele mașinii tale. Costurile de reparații în acest caz nu sunt unele întocmai reduse, pentru că un amortizor spate pentru Dacia costă aproximativ 140 lei, în vreme de un amortizor față depășește 180 lei. Schimbul complet al amortizoarelor poate trece de 650 lei, nemaipunând la calcul manopera mecanicului.

Rugina

Diferența de preț între o mașină premium și una la un preț mai avantajos nu stă doar în calitatea pieselor auto cu care acestea sunt echipate, ci și în gradul de uzură pe care mașinile mai ieftine îl ating mult mai curând decât cele cu un preț mai piperat. Astfel, posesorii unei mașini Dacia ar trebui să se aștepte la apariția ruginii cu mult mai devreme decât în cazul altor autoturisme.

Uită-te atent la zonele de sub mașină, la praguri, la aripi, la suspensii sau evacuare, pentru că acestea sunt locurile unde rugina se instalează cel mai curând. Iar dacă observi că încep să apară primele indicii că porțiunea urmează să fie invadată de rugină, cere ajutorul unui service auto pentru îndepărtarea acesteia cât mai curând, pentru a evita împânzirea ei.

Pompa de ulei

Dacă Dacia pe care o conduci are la bord peste 150.000 de kilometri, ar trebui să te aștepți la o cheltuială suplimentară pentru schimbul pompei de ulei. Aceasta se uzează după parcurgerea acestei distanțe, de vină putând fi și calitatea precară a uleiului folosit. Dacă nu ajungi cu mașina la service în timp util, amânarea schimbului pompei de ulei poate duce la calarea motorului.

Acestea sunt cele mai frecvente probleme cu care te vei confrunta și piese Dacia de care vei avea nevoie. Nicio mașină nu este perfectă și toate modelele au avantajele și dezavantajele lor, însă Dacia rămâne o mașină cu o istorie cel puțin interesantă, foarte apreciată de șoferii din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Auto » Care sunt cele mai frecvente defecțiuni la o mașină Dacia