Antena Meniu Search
x

Video Cauciucuri de iarnă 2021. Şoferii fac deja coadă la service-urile auto pentru schimbarea anvelopelor

Iarna ne bate la uşă, iar şoferii fac deja coadă la service-urile auto. Procesul de pregătire a maşinilor pentru anotimpul rece nu este atât de simplu. Nu este doar despre schimbarea anvelopelor. Ce mai avem de făcut atunci când mergem să schimbăm cauciucurile!

de Redactia Observator

la 09.10.2021, 08:28

Vezi și

La ce perioadă de timp trebuie înlocuit antigelul

La Satu Mare, la service-urile auto se formează deja cozi. Primul pas în procesul de pregătire a maşinilor pentru sezonul rece este verificarea bateriei. Nimeni nu îşi doreşte ca atunci când pleacă dimineaţa la serviciu să nu-i pornească maşina. Un alt lucru important pe care trebuie să-l verificăm este antigelul.

laszlo Fogel, administrator magazin piese auto şi service: Din păcate, majoritatea clienţilor nu ştiu că antigelul trebuie înlocuit o dată la 2, 3 ani. Şi aici nu vorbim de calitatea antigelului să nu îngheţe iarna din cauza frigului, ci are calităţi de ungere şi din cauza asta se duc pompele de apă, radiatoarele, motoarele.

Nu în ultimul rând, anvelopele. Pentru şoferii care nu îşi scot prea des maşina din garaj, recomandarea specialiştilor este de a opta pentru anvelopele all season. În schimb, pentru cei ce depind zilnic de autoturism, anvelopa de iarnă este necesară. 

Pe acelaşi subiect

Ovidiu Domide, pilot: Majoritatea conducătorilor auto optează pentru acele anvelope all season. Da, sunt anvelope ok în varianta în care apare acea steluţă, acel fulg de nea. 

Reporter: Dumneavoastră câte sezoane folosiţi cauciucurile de iarnă?

Şofer: Nu mai mult de două sezoane pentru că îmbătrâneşte cauciucul. Pierde aderenţă.

Însă trebuie să fim atenţi şi la calitatea acestora. Ca să nu avem parte de surprize neplăcute pe asfaltul îngheţat...

laszlo Fogel, administrator magazin piese auto şi service: Dacă cumpărăm o anvelopă mai ieftină, trebuie să fim conştienţi că nu este aceeaşi calitate ca şi la o anvelopă premium şi pot apărea diferenţe la frânare, la stabilitatea maşinii în curbe. Integritatea şoferului şi a pasagerilor constă foarte mult în calitatea cauciucurilor şi uzura cauciucurilor. 

Pentru a evita aglomeraţia, service-urile auto lucrează doar pe bază de programare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » Cauciucuri de iarnă 2021. Şoferii fac deja coadă la service-urile auto pentru schimbarea anvelopelor