Antena Meniu Search
x

Peste 460.000 de maşini Volvo, rechemate în service. Airbagurile pot deveni mortale în cazul unui accident

Volvo Cars recheamă în service 460.769 de maşini, modele mai vechi, din cauza airbagurilor care pot deveni mortale în cazul unui accident, transmite Reuters.

De Redactia Observator la 06.10.2021, 13:52
Peste 460.000 de maşini Volvo, rechemate în service. Airbagurile pot deveni mortale în cazul unui accident - Shutterstock

Problema apare atunci când este activat airbagul din cauza unei coliziuni. Fragmente ale dispozitivului de umflare ar putea fi proiectate în exterior şi, în cel mai rău caz, să lovească pasagerul, fiind posibil să provoace răni şi chiar moartea, a informat compania autorităţile de reglementare din Statele Unite.

Volvo, deţinută de compania chineză Geely, care a confirmat recent că intenţionează să se listeze la bursă, are cunoştinţă de un astfel de incident cînd airbagul s-a rupt şi a provocat moartea unei persoane, potrivit documentelor depuse la Administraţia pentru Siguranţa Autostrăzilor Naţionale, scrie News.ro.

Vehiculele problemă, fabricare între 2000 - 2009

Rechemarea include modelele S80 din perioada 2001-2006 şi S60 din anii 2001-2009. Vehiculele au fost fabricate în perioada mai 2000-martie 2009.

Pe acelaşi subiect

Peste jumătate din vehiculele rechemate, respectiv 259.383, sunt în Statele Unite. Volvo nu a dezvăluit costul aşteptat pentru înlocuirea airbagurilor.

Componentele airbagurilor folosite pe vehiculele Volvo au fost furnizate de compania suedeză AutoLiv şi de compania germană ZF, potrivit documentelor depuse de compania la autoritatea americană de reglementare.

O rechemare masivă de 67 de milioane de airbaguri fabricate de furnizorul japonez Takata a costat industria auto miliarde de dolari şi a determinat compania să ceară intrarea în faliment.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri Auto » Peste 460.000 de maşini Volvo, rechemate în service. Airbagurile pot deveni mortale în cazul unui accident