Antena Meniu Search
x

Celebra "Autostradă Muzeu" a început să se surpe, la jumătate de an de la deschidere (Video)

Iarna şi-a pus amprenta pe lucrările terminate recent, aşa că marginile autostrăzii de lângă Cluj, celebra "Autostradă Muzeu", deschisă traficului în urmă cu jumătate de an, au luat-o la vale.

de Redactia Observator

la 08.04.2019, 17:21

Vezi și

Iarna şi-a pus amprenta pe lucrările terminate recent, aşa că marginile autostrăzii de lângă Cluj, celebra "Autostradă Muzeu", deschisă traficului în urmă cu jumătate de an, au luat-o la vale. Deşi reprezenanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere spun că nu sunt probleme majore, în zona surpărilor se poate merge acum doar cu 60 de kilometri pe oră, iar o ploaie torenţială ar putea inunda şoseaua cu totul.

Inaugurată cu mare fast acum jumătate de an, bucata de autostradă dintre Gilău şi Nădăşelu a început deja să se surpe. Nu carosabilul are probleme, ci taluzul care ar fi trebuit să protejeze şoseaua, nu să o strice. 

Cu toate acestea, singura măsură luată a fost restricţionarea vitezei în zonele afectate. Şoferii se tem însă că, în orice moment, pietrişul şi pământul de pe margine ar putea să ajungă chiar în faţa maşinilor.

Bucata de 8.7 kilometri a fost terminată în urmă cu aproximativ 2 ani de zile, dar nu a fost folosită mai bine de un an şi jumătate. A devenit celebră pentru că, deşi finalizată în 2017, ea nu a fost circulată până când nu a fost terminat şi podul peste Someş.

Bucata de autostradă a funcţionat în ultimele luni ca o centură de ocolire a municipiului CLuj-Napoca. Datorită ei, şoferii care vin dinspre Turda şi vor să ajungă la Zalău, nu mai trebuie să intre în oraş, ci merg pe autostradă, până la Nădăşelu.

Reprezentanţii CNAIR promit că surpările nu vor duce la închiderea autostrăzii. Tot ei susţin că problema va fi rezolvată chiar de constructorul autostrăzii care va fi chemat să remedieze problema.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Auto » Celebra "Autostradă Muzeu" a început să se surpe, la jumătate de an de la deschidere (Video)