Antena Meniu Search
x

Video Întoarcerea în timp: Maşini interbelice, bijuterii pe patru roţi parcate în faţa Palatului Elisabeta

"M-am născut cu volanul în mână". Asta spunea încântat Regele Mihai atunci când era întrebat de marea lui pasiune: automobilele. A iubit sunetul motorului, viteza si senzaţia de libertate. În urma sa, au rămas amintirile şi câteva modele elegante, de colecţie. Într-o expoziţie istorică, maşinile interbelice au parcat în faţa Palatului Elisabeta şi au adus în prezent aerul unei epoci regale.

de Redactia Observator

la 28.10.2021, 21:09

Vezi și

Acest Jeep are peste 70 de ani. Mașina impunătoare a fost una dintre preferatele Majestăţii Sale, Mihai I. Modelul este emblematic pentru cel de-Al Doilea Război Mondial şi a fost folosit de ofițeri pe front. 

Bogdan Coconoiu, fondator Retromobil Club România: Un ofițer român a capturat de la armata sovietică un exemplar și, știind pasiunea majestății sale pentru automobile, l-a adus în București și i l-a predat. 

Regele Mihai, un pasionat al maşinilor

Pasionat de mic de automobile, Regele Mihai se simțea cel mai bine în scaunul șoferului. La doar 8 ani, în 1929, a primit în dar prima sa maşină adevărată. Unchiul său, Principele Nicolae a fost cel care i-a făcut cadoul care a deschis drumul către o mare pasiune. Ani mai târziu, în exil, Regele petrecea ore întregi în atelierul său pentru a repara singur jeep-uri abandonate și ruginite. 

Pe acelaşi subiect

Constantin Mincă, proprietar Wanderer: A fost a familiei de la început, din 1952, și până în prezent. 

Această mașină este o bijuterie care descrie cel mai bine o epocă a eleganţei şi regalităţii. Modelul Wanderer este unic în România şi a supraviețuit miraculos erei comuniste şi exporturilor de după 1990. În ea, s-au scris istorii personale și povești de familie fascinante. 

"Mașina a fost cumpărată de tatăl meu în 1952, iar în 1957 m-am născut eu. M-a luat, bineînțeles, de la maternitate cu mașină. Nu am avut niciun gând s-o vând. Am moștenitori, am cui s-o las", spune proprietarul.

Expoziția maşinilor de epocă marchează centenarul nașterii Regelui Mihai. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » Întoarcerea în timp: Maşini interbelice, bijuterii pe patru roţi parcate în faţa Palatului Elisabeta