Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Expoziţie fizică de artă digitală. În România, Delia a fost primul artist care şi-a scos la licitaţie o piesă sub forma unui NFT

Dacă pe când eram copii colecţionam surprize Turbo, acum la modă sunt colecţiile digitalizate. Tot mai mulţi îşi iau certificate NFT, practic un fel de ştampile care atestă faptul că tu eşti cel care deţine originalul. Sub umbrela NFT poate intra aproape orice, o imagine, o animaţie, un clip video de pe net sau tablouri făcute de artişti digitali. Aveţi nevoie doar de criptomonede.

de Redactia Observator

la 29.09.2021 , 20:22

Cine vrea să cumpere, nu pleacă acasă cu tabloul, ci ia un astfel de certificat digital, pe care ulterior îl poate tranzacţiona. Se întâmplă asta la o expoziţie de artă digitală NFT care se desfăşoară în Capitală zilele acestea.

  • Reporter: Eu te trag spre offline. Sunt noile surprize turbo sau abţibilde cu fotbalişti?
  • Mih Lovin: Foarte bună comparaţia. Este noua tipologie de colecţie aferentă unei generatii noi de oameni.

"Clar este un trend nou şi clar trendul ăsta va rămâne. Foarte mulţi colecţionari trec deja de la arta fizică şi tind să colecţioneze foarte mult artă digitală", a declarat Filip Octavian "Paradigm", artist digital. Anul acesta, un artist din Statele Unite şi-a vândut opera digitală, sub forma unei ştampile NFT, cu aproape 70 de milioane de dolari. Iar cofondatorul Twitter, Jack Dorsey, şi-a licitat prima postare făcută pe reţeaua de socializare pentru trei milioane de dolari. "De ce plătesc oamenii bani pentru ele? Pentru că în etapa asta de început există o şansă de a monetiza pe plus valoare. Sunt oameni care vor să intre devreme într-o tehnologie nouă, sperând peste o lună, două, trei sau un an valorează mai mult", a declarat Mih Lovin, colectionar de NFT.

Vezi și

În România, Delia a fost primul artist care şi-a scos la licitaţie o piesă sub forma unui NFT, în luna martie. Un colecţionar a plătit în criptomonede echivalentul a trei mii de dolari. "M-am gândit că dacă tot a început nebunia asta cumva, ar fi bine să fim printre primii care fac asta", a declarat Delia. "Practic e o tehnologie atât de nouă, cu un potenţial atât de deschis pentru atât de mulţi oameni, încât e loc pentru toată lumea. Noi românii suntem bine poziţionaţi în piaţă. Sunt oameni care tac şi fac, care cumpără, vând, sunt colecţionari la nivel înalt", a declarat Mih Lovin, colectionar de NFT.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Tehnologie » Expoziţie fizică de artă digitală. În România, Delia a fost primul artist care şi-a scos la licitaţie o piesă sub forma unui NFT