Antena Meniu Search
x

Șoferi Uber amendați, după ce au fost atrași în cursă de taximetriști

S-au dat primele amenzi pentru şoferii Uber. Totul după un complot al taximetriştilor care i-au atras pe şoferii care fac ridesharing într-o cursă. Ei i-au chemat la comandă chiar la un filtru al poliţiei.

De Redactia Observator la 03.04.2019, 23:21
Vezi și

S-au dat primele amenzi pentru şoferii Uber. Totul, după un complot al taximetriştilor care i-au atras pe şoferii care fac ridesharing într-o cursă. Ei i-au chemat la comandă chiar la un filtru al poliţiei.

Mai mulţi taximetrişti s-au dus ţintit lânga un filtru al politiei şi au făcut comenzi la Uber sau Taxify, astfel încât şoferii să fie prinsi in flagrant de agenti.

Potrivit actualei legi, poliţiştii i-au amendat doar pe şoferii prinşi pentru a doua oară că transportau clienţi.

Ei au rămas fără talon şi fără plăcuţe de înmatriculare pentru jumătate de an.

Clienţii Uber, agresaţi de taximetrişti

După publicarea unei noi Ordonanţe de Urgenţă în Monitorul Oficial, şoferii Uber vor fi amendaţi de la prima abatere.

Alexandra Corolea, purtător de cuvânt Uber: În ultima vreme, vedem tot mai des astfel de acţiuni îndreptate împotriva şoferilor noştri parteneri. Credem că acest lucru arată şi mai mult nevoia de reglementare

Şoferii Uber se plâng că taximetriştii au dus războiul prea departe.

”Clientul mi-a comunicat în maşină că a fost întrebat de un taximetrist. Dacă a comandat Uber, dacă e corect cum procedează şi nu foloseşte taxi, dacă promovează ilegalitatea. A agresat clientul înainte să ajung eu . Am ajuns cu clientul la destinaţie, atunci am observat şi eu, că mi-a scuipat pe maşină”, spune un șofer.

Ba chiar se vorbeşte de hărţuirea celor care apelează la serviciile Uber şi pe care taximetriştii îi întreabă de ce promovează ilegalitatea.

Claudiu Costea, inspector Brigada Rutieră: Un conducător auto care efectuează acest tip de transport trebuie să deţină următoarele documente: Copie conformă valabilă, autorizaţie de transport, certificat de atestare a pregătirii profesionale, o asigurare pentru bunurile transportate şi pentru persoanele transportate, o asigurare RCA valabilă şi inspecţie tehnică periodică

De la începutul anului până în prezent peste 600 de şoferi atât de taxi cât şi de Uber au fost sancţionaţi de către poliţiştii brigăzii rutiere.

Cele mai des întâlnite abateri sunt fie lipsa autorizaţiei de transport persoane în cazul taximetriştilor sau lipsa copiei conforme în cazul şoferilor de uber

Nu se ştie câţi dintre cei 600 de şoferi sancţionaţi erau taximetrişti şi câţi erau şoferi Uber.

O nouă lege care reglementează serviciile de ridesharing se află acum în dezbatere in parlament.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri Auto » Șoferi Uber amendați, după ce au fost atrași în cursă de taximetriști