Antena Meniu Search
x

Şoferii ar putea alege când să le fie suspendat permisul de conducere

Un proiect controversat de modificare a Codului Rutier a fost depus la Senat de un deputat ALDE. Proiectul prevede ca şoferii să poată alege, în decurs de un an, când să le fie suspendat permisul de conducere.

de Redactia Observator

la 17.03.2019, 10:38

Şoferii cu permisul suspendat ar putea alege perioada de suspendare, potrivit unui proiect de lege
Şoferii cu permisul suspendat ar putea alege perioada de suspendare, potrivit unui proiect de lege - Politia Romana

Un proiect controversat de modificare a Codului Rutier a fost depus la Senat de un deputat ALDE. Proiectul prevede ca şoferii să poată alege, în decurs de un an, când să le fie suspendat permisul de conducere.

Deputatul ALDE Ştefan-Alexandru Băişanu a depus la Senat o iniţiativă legislativă prin care şoferii pot alege perioada de suspendare a permisului auto, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-un interval de un an de la data contravenţiei.

"În cazul suspendării provizoriu permisul auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o. Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale", arată deputatul ALDE în proiectul de lege depus, în procedură de urgenţă, la Senat.

Excepţiile de la prevederile menţionate o fac faptele deosebit de grave, 'care prezintă un pericol social, fiind săvârşite cu vinovăţie şi care sunt prezentate de legea penală şi sunt pedepsite de aceasta - infracţiuni', potrivit sursei citate.

În expunerea de motive, deputatul ALDE notează că de această lege ar beneficia şoferii care 'pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulaţie nu mai pot lucra şi rămân «fără pâine»'.

"Sunt de părere că la nivel naţional avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale şoferilor. Îmi exprim speranţa că această iniţiativă legislativă va găsi susţinători indiferent de doctrina politică, drept pentru care vă spun această propunere legislativă spre dezbatere şi adoptare", a susţinut deputatul în expunere de motive a proiectului legislativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » Şoferii ar putea alege când să le fie suspendat permisul de conducere