Antena Meniu Search
x

Taxa auto 2018. Ministrul Mediului anunţă că taxa va fi gata până la sfârşitul anului

Taxa auto 2018. Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat, astăzi, că formula de calcul pentru noua taxă de poluare va fi gata până la sfârşitul anului.

Taxa auto 2018. Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat, astăzi, că formula de calcul pentru noua taxă de poluare va fi gata până la sfârşitul anului.

Ministrul a anunţat că grupul de lucru va prezenta o variantă finală pentru formula de calcul a taxei auto până la sfârşitul acestui an, iar aceasta nu va putea fi contestată în instanţă.

Graţiela Gavrilescu a anunţat că 'cel care poluează va plăti o penalitate'.

Drept urmare, românii care au maşini dotate cu motoare care poluează vor fi obligaţi, din nou, să plătească o taxă auto.

Pe acelaşi subiect
Formula de calcul pentru taxa auto va fi gata pana la sfarsitul anului

Taxa auto 2018. Noua taxă nu va fi atacată în instanţă

"Nu vom vorbi despre nicio taxă de mediu, dar nu vreau să se repete greşeala de până acum. Vreau ca formula de calcul la care se lucrează la ora actuală, să fie o formulă care să nu mai poată fi contestată, atacată, care să stea în picioare, astfel încât într-adevăr cel care poluează să fie cel care să plătească o penalitate.

Am promis că, până la finele acestui an, Grupul de lucru să-şi încheie activitatea şi să prezinte o variantă finală.

Până atunci, avem grijă să facem prevenţie prin lansarea unor proiecte de prevenire a poluării printr-o serie de proiecte", a declarat ministrul Mediului.

Taxa auto 2018. Românii cu maşini vechi vor plăti cel mai mult

Cu toate că formula de calcul nu este încă gata, ministrul Mediului a anunţat că, la fel ca şi Uniunea Europeană, şi România se raliază principiului 'poluatorul plăteşte'.

Astfel, dacă noua taxă auto va fi implementată, cei mai afectaţi vor fi, ca şi până acum, românii care au maşini vechi dotate cu motoare non-Euro, Euro 1, 2 sau 3.

De-a lungul ultimilor ani, românii au fost obligaţi să plătească taxa auto sub diferite forme, toate dovedindu-se a fi ilegale.

Fie că s-a numit taxa de primă înmatriculare, taxa de poluare, timbrul de mediu sau taxa auto, birul impus de Guvern a fost ilegal, dovadă stând toate procesele câştigate de români.

În prezent, Guvernul României se află în plin proces de restituire a taxei auto, procedura urmând a se finaliza pe 31 august 2018.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Auto » Taxa auto 2018. Ministrul Mediului anunţă că taxa va fi gata până la sfârşitul anului