Antena Meniu Search
x

Top 10 cele mai sigure maşini din lume în caz de accident

Anual, peste un milion de maşini sunt înmatriculate în România, iar specialiştii susţin că, pe lângă preţ şi performanţe, când cumpărăm o maşină ar trebui să ne uităm şi la gradul de protecţie pe care ni-l poate oferi în caz de accident.

de Redactia Observator

la 12.02.2024, 08:28

NIO ET5 este considerată cea mai sigură maşină din lume
NIO ET5 este considerată cea mai sigură maşină din lume, dintre modelele lansate în ultima perioadă - Profimedia
  • NIO ET5 este considerată cea mai sigură maşină din lume, dintre modelele lansate în ultima perioadă.

În acest sens sunt extrem de importante performanţele pe care o maşină le obţine în ceea ce priveşte testele de siguranţă puse la cale de cei de la Euro NCAP (European New Car Assessment Programme), organizaţie europeană de evaluare a siguranţei oferită de vehiculele noi.

Vorbim despre teste ce au în prim plan protecţia pasagerilor adulţi, protecţia pasagerilor copii, protecţia pietonilor, a bicicliştilor şi a motocicliştilor şi eficienţa sistemelor active de siguranţă

NIO ET5 este cea mai sigură maşină din lume în caz de accident, dintre modelele lansate în ultima perioadă

Conform site-ului oficial Euro NCAP, dintre modelele lansate în ultima perioadă, cea mai sigură maşină pare să fie modelul ET5 al chinezilor de la NIO. Vorbim despre o maşină care a obţinut un rating de cinci stele şi minim 81% eficienţă la cele patru teste efectuate. Totul a culminat cu 96% procent de reuşită la testul pentru siguranţa pasagerilor adulţi.

Pe acelaşi subiect

La celelalte trei teste, NIO ET5 a obţinut un procent de reuşită undeva între 81% şi 85%, însă raportul general aşează modelul respectiv în fruntea topului celor mai sigure maşini din lume în caz de accident.

Topul este completat de încă 9 autoturisme

Modelul ET5 nu este singurul model al celor de la NIO prezent în TOP 10 cele mai sigure maşini din lume în caz de accident, dintre modelele lansate în ultima perioadă. Modelul NIO EL7 ocupă locul patru în topul respectiv. Între cele două modele de la NIO se regăsesc Volkswagen ID.7 şi noul Smart #3.

În topul celor mai sigure maşini din lume, dintre modelele lansate în ultima perioadă, mai regăsim modele precum BYD Dolphin, Mercedes-EQ EQE SUV, Lexus RZ, BYD Seal, BYD Seal-U şi BMW 5 Series.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 14 voturi
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri Auto » Top 10 cele mai sigure maşini din lume în caz de accident