Antena Meniu Search
x

Video Amenda care va ajunge la 10.000 de lei. Şoferii ar putea fi penalizaţi şi dacă se urcă în maşina altui membru al familiei

Atenţie, şoferi! Cine merge cu maşina fără RCA, va plăti amenzi de 5 ori mai mari. În acelaşi timp, ca să nu devină o povară, asigurarea ar putea fi plătită în rate sau suspendată la cererea proprietarului. Acestea şi multe altele fac parte din propunerile pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară le-a trimis în Parlament pentru aprobare. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 09.02.2024, 20:29

Vezi și

Pentru a depista maşinile care circulă fără asigurare obligatorie, autorităţile vor să folosească şi camerele care controlează existenţa rovinietei. 

Statisticile spun că mai mult de un sfert din cele 10 milioane de vehicule înmatriculate nu au RCA. 

Amenda care va ajunge la 10.000 de lei

Alin Stan, reporter Observator: Una, Două, Trei...Pe o strada dintr-un cartier din Capitală am găsit 3 maşini fără asigurare RCA. În cazul în care sunt depistaţi, şoferii poti fi sanctionati cu amenda mai mare de 5 ori fata de cat este in prezent.

Pe acelaşi subiect

Adică 10.000 de lei, în loc de 2.000, cât este acum. Setul de propuneri trimis Parlamentului prevede că şoferii care nu folosesc maşina o perioadă lungă de timp pot să suspende asigurarea. În acest caz, vor fi obligaţi să scoată plăcuţele de înmatriculare şi să nu parcheze vehiculul pe domeniul public. Altă idee este conceptul "RCA pentru șofer" - trebuie declaraţi toţi cei care se urcă la volan, iar tariful va fi calculat în funcţie de profilul fiecăruia. Aşa că cine conduce maşina soţiei fără să fie trecut în declaraţie ar putea plăti amenzi mari şi poliţe mai scumpe. 

Şoferi: Nu mi se pare ok deloc, să ştiţi. Să fie doar unul trecut şi atât, nu toate persoanele.  

- Nu mi se pare ok. Dacă maşina e a familiei. Poate să o conducă oricine din familie. Dacă e totul plătit. 

Altă propunere dă posibilitatea şoferilor să plătească în rate poliţa RCA. Unele companii au şi acum asemenea oferte, dar nu este o practică uzuală. 

Andrei Iordănescu, broker de asigurări: Statistic au fost destul de multe poliţe care s-au emis pe 2-4-6-12 rate şi după achitarea primei rate, asiguratul nu a mai răspuns solicitării brokerului sau asiguratorului de a plăti următoarele rate. Asiguratorul a fost nevoit să meargă în instantă pentru a-şi recupera restul de bani.  

Proiectul de lege care va fi dezbătut de parlamentari spun că şoferii care provoacă accidente grave vor fi sancţionaţi aspru: ar putea plăti cu 80% mai mult pentru RCA. În schimb, cei care conduc prudent vor primi bonificaţii consistente. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 18 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Amenda care va ajunge la 10.000 de lei. Şoferii ar putea fi penalizaţi şi dacă se urcă în maşina altui membru al familiei