Antena Meniu Search
x

Vitezomanii sunt filmaţi degeaba pe autostrăzi. Poliţiştii nu îi pot amenda

Unul din patru şoferi depăşeşte viteza legală pe autostrăzi în România. O arată camerele de monitorizare instalate de Compania de Drumuri pe patru şosele de mare viteză din ţară.

de Redactia Observator

la 16.11.2019, 11:29

Vezi și

Unul din patru şoferi depăşeşte viteza legală pe autostrăzi în România. O arată camerele de monitorizare instalate de Compania de Drumuri pe patru şosele de mare viteză din ţară.

Deşi conducătorii auto nu ţin cont de reguli, poliţiştii nu îi pot amenda. Camerele instalate nu sunt omologate aşa că imaginile nu pot fi probe.

Peste 400 de şoferi sunt surprinşi zilnic în timp ce încalcă limita de viteză şi legea. Camera de supraveghere a Companiei de Drumuri înregistrează automat viteza de deplasare a maşinii cu ajutoprul unor senzori instalaţi în asfalt.

Patru centre de monitorizare supraveghează traficul. Camere care îi prind pe vitezomani au fost montate până acum pe A2, autostdada Sibiu-Oradea, Bucureşti Piteşti şi Nădlac -Arad.

Într-o singură lună, numai pe tronsonul Sibiu-Orăştie peste 12.500 de şoferi au depăşit viteza legală. Problema apare însă atunci când vorbim despre sancţionarea lor. Deşi camerele celor de la drumuri înregistrează abaterile, şoferii nu pot fi amendaţi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Astfel, mii de şoferi scapă nepedepsiţi. În urmă cu nici două săptămâni, în Suceava, şoferul unui tir a fost filmat de camera de bord a unei maşini în timp ce depăşeşere pe linie continuă şi ocoleşte pe contrasens un refugiu aflat pe mijlocul şoselei.

În acest caz, şoferul şi-a recunoscut vina şi doar astfel a putut fi amendat. În plus, a rămas fără permis pentru 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri Auto » Vitezomanii sunt filmaţi degeaba pe autostrăzi. Poliţiştii nu îi pot amenda