Antena Meniu Search
x

Munți de gunoaie și drumuri bombardate pe drumul către plajele Corbu și Vadu

Două plaje superbe ne aşteaptă la nord de Mamaia: Vadu şi Corbu. Aici, natura şi-a făcut treaba, oamenii însă nu. Munți de gunoaie și drumuri bombardate. Așa sunt întâmpinați cei care vor să ajungă pe unele dintre cele mai frumoase plaje de pe litoralul românesc.

Vezi și

Două plaje superbe ne aşteaptă la nord de Mamaia: Vadu şi Corbu. Aici, natura şi-a făcut treaba, oamenii însă nu. Munți de gunoaie și drumuri bombardate.

Așa sunt întâmpinați cei care vor să ajungă pe unele dintre cele mai frumoase plaje de pe litoralul românesc.

Marea şi nisipul nu se întâlnesc doar pentru cei care vor astfel de petreceri. Iar litoralul nostru nu înseamnă doar aglomeraţie. La 40 de kilometri de Mamaia ne aşteaptă un mic paradis - plaja de la Vadu. Şi ne-a aşteptat ceva, pentru că drumul până la ea este o aventură. 

La intrarea în sat ne întâmpină un drum din blocuri de beton, construit de armată, pentru tancuri - în apropiere este un poligon militar.

Pe acelaşi subiect

Turiştii n-au însă nici şenile, nici răbdare, deşi fără ele e greu. Şoseaua este foarte îngustă, iar când doi şoferi se întâlnesc faţă în faţa, cineva trebuie să cedeze. 

După 20 de minute ajungem, în sfârşit, într-un loc unde se aude doar marea. Şi manelele care duduie în boxe.

Zilnic, inspectorii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, de care aparţine şi plaja Vadu, trebuie să le explice multor turişti care este diferenţa dintre o arie protejată şi o serbare câmpenească.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

15 kilometri lungime are plaja de la Vadu. Nimeni nu are voie să campeze sau să lase maşina la ai puţin de o sută de metri de mare. Iar accesul pe nisip se face contracost - 5 lei de persoană pe zi.

Plaje spectaculoase pe litoral, ascunse de ochii turiștilor din cauza nepăsării

Munti de gunoaie si drumuri bombardate la plaja Corbu

Plaja de la Vadu, un mic paradis pe litoralul românesc

Un paradis la îndemâna oricui. Pentru început, vă recomandăm o porţie de răsărit. E cea mai bună pe care o veţi gusta vreodată. 

Plaja de la Vadu este unul din locurile care au mai rămas sălbatice pe litoralul românesc. Aici vin in special turisti străini,

Tot aici întâlnim şi patru cockeri spanioli, Evelina, Harry, Libe şi Horus. Toţi sunt campioni la concursuri de frumuseţe, iar acum, stăpânii lor au venit cu ei în vacanţă la mare.

Au voie să alerge pe nisip, pentru că Vadu nu este o plajă turistică, iar animalele de companie sunt binevenite aici.

Pe mal, un pescar îşi încearcă norocul la lansetă, iar un pasionat de sporturi extreme testează vântul.

La Vadu nu există restaurante, baruri sau magazine. Cei care vin aici au provizii pentru câteva zile.

Gunoaie pe drumul catre plaja Corbu

Munți de gunoaie și un drum bombardat către plaja Corbu

Turiștii care vin la plaja Corbu sunt întâmpinați cu munți de gunoaie. Singurele cuvinte ce-ți vin în minte când vezi gunoaiele și drumul de acces sunt nepăsare și bătaie de joc.

Aproape că uiţi de drumul prost dintre cele două plaje sălbatice. 

Şi, cu nisipul sub picioare, până la urmă uiţi şi de lipsa de civilizaţie a unora. Cum face, de fiecare dată, Ana - o tânără din Germania cu origini româneşti.

Ne mărturiseşte că în fiecare an bate două mii de kilometri doar pentru a veni într-un loc pe care îl consideră de vis.

Spre deosebire de Vadu, la Corbu corturile sunt permise. Există şi un camping în apropiere, dar şi o cherhana unde turiştii pot mânca peşte abia scos din mare. 

Stelică este şi patron şi bucătar, iar astăzi are nevoie de un ajutor. Cât se frig peştii, Stelică Murariu ne spune povestea vieţii lui.

A fost actor 20 de ani la teatrul Fantasio din Constanţa - până în 2004 când instituţia a fost reorganizată, iar 100 de artişti au fost concediaţi. Atunci, a decis să-şi investească toţi banii şi să facă într-un fost buncăr militar, restaurant.

Nu e uşor să stai în căldură, dar suntem tot mai aproape de o răsplată delicioasă.

Nu toate zilele sunt la fel. Să ţii o afacere în acest loc este o adevărată provocare.

Şi care acceptă, vrând nevrând, şi condiţiile de pe plajă şi până la ea. Pentru toate acestea am cerut explicaţii viceprimarului.

Aşa am aflat că autoritatea locală nu poate strânge gunoaiele pentru că nu există un contract cu cei care administrează plaja - Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Aşadar, în calea autorităţilor stă... o semnătură. Şi caută rezolvarea acum, când sezonul se apropie de final.

Concluzia este simplă. Avem o ţară frumoasă, dar cu greu ajungem la ea. Ne împiedicăm în drumuri sau în lipsa lor, în munţi de gunoaie sau pur şi simplu în nepăsare.

Până când se va schimba ceva, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de ce ne oferă natura. Şi să nu stricăm mai mult decât au făcut-o alţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Campanii » Munți de gunoaie și drumuri bombardate pe drumul către plajele Corbu și Vadu