Antena Meniu Search
x

Avem o ţară frumoasă, cum ajungem la ea? Peştera Topolniţa, minunea deschisă doar câteva ore pe an

Echipa campaniei 'Avem o ţară frumoasă, cum ajungem la ea?' a vizitat, astăzi, peştera Topolniţa, o minune a naturii ce poate fi vizitată numai câteva ore pe an.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 18.08.2019, 17:01

Vezi și

Echipa campaniei 'Avem o ţară frumoasă, cum ajungem la ea?' a vizitat, astăzi, peştera Topolniţa, o minune a naturii ce poate fi vizitată numai câteva ore pe an.

Peştera Topolniţa este situată între localităţile Cireşu şi Marga, la aproximativ 35 de kilometri nord de Drobeta Turnu-Severin.

Peştera este deschisă numai câteva ore pe an, în timpul sărbătorii care îi poartă numele. În restul anului poate fi vizitată doar cu aprobarea Academiei Române.

Astăzi, de sărbătoarea peşterii Topolniţa, o echipă a campaniei Observator 'Avem o ţară frumoasă, cum ajungem la ea?' a vizitat peştera unică în lume.

Pe acelaşi subiect

Peştera, care adăposteşe o colonie de aproximativ 6000 de lilieci, are o lungime de aproximativ 25 de kilometri, însă specialiştii Institutului de Speologie 'Emil Racoviţă' au explorat doar 11 kilometri, începând din anul 1962 şi până în prezent.

Din nefericire, peştera Topolniţa nu este promovată în scop turistic, fiind aproape inexistentă în circuitul turistic din România.

Ce am găsit în Peştera Topolniţa, cum ajungem la această minune a naturii pe care o deţinem, dar nu o exploatăm şi ce părere au oamenii care au vizitat-o, aflăm la Observator, luni, începând cu ora 19.00, pe Antena 1.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Campanii » Avem o ţară frumoasă, cum ajungem la ea? Peştera Topolniţa, minunea deschisă doar câteva ore pe an