Antena Meniu Search
x

Video Afacerea cu care Corina ar putea da lovitura, după creșterea prețurilor la carburanți. Marfa de import a devenit mult mai scumpă

Explozia preţurilor la carburanţi aduce şi un lucru bun: supermarket-urile au început să vâneze producătorii locali şi să caute marfă românească la raft şi asta pentru că transportul produselor din străinătate a devenit tot mai scump.  

Alin Stan
de Alin Stan

la 06.09.2022, 21:33

Vezi și

Corina are o livadă de 4 hectare de meri in localitatea Voinești, Dambovița. A fost un an bun pentru merele româneşti şi speră ca marfa să ajungă în sfârşit pe rafturile magazinelor.

Corina Oprea, proprietar plantaţie: Este o producție cu aproximativ 20% mai mult decât anul trecut. Anul acesta ne dorim să ajungem către consumatori cât mai mult. Fie în supermarketuri, piețe. 

Acum vinde merele doar la piaţă. A tot purtat discuţii cu marii retaileri, dar în zadar. Motivul?

Corina Oprea, proprietar plantaţieNoi personal încă nu am reusit să intrăm în supermarketuri, însă am reuşit să colabărăm cu diverse băcănii din Bucuresti și din țară, unde fructele noastre sunt foarte apreciate. Supermarket-urile preferă mere standard, mere care se găsesc la nivel internaţional şi nu atât de multe mere cu tradiţie în România. Cum ar fi Ionatanul, pentru că ar fi mai micuțe sau botul de iepure ori soiul generos. 

Pe acelaşi subiect

Agricultorii români ar putea profita de creșterea prețurilor la carburanți

Creşterea preţurilor la carburanţi le-ar putea deschide în sfârşit agricultorilor români porţile marilor magazine. Şi asta pentru că marfa de import e acum mult mai scumpă.

Camelia Popescu, PR supermarket: Avem mere românești. În acest moment avem mere din zona Vaslu şi Bacău. În mod clar, pe tot ceea ce înseamnă fructe și legume, clientul român apreciază foarte tare proveniența din România.

De teama că nu vor ajunge să-şi vândă întreaga producţie, agricultoriiîi invită pe oameni să culeagă fructele din livadă. 

Corina Oprea, proprietar plantaţieSă vină şi să le culeagă chiar ei de aici din livadă şi atunci își vor putea alege orice soi de măr doresc. În mediul online noi am ajuns să vindem pe site-ul propriu, sub brand ul propriu. Face, livrările personal. Se vand atat timp cât omul este informat corect asupra soiului de mere şi a calităţilor gustative. 

Preţul unui kilogram de mere româneşti porneşte de la 3,5 lei, în funcţie de soi. Merele pe care le găsim în marile magazine sunt în general din Polonia. În 2021, importurile de mere, pere şi gutui au fost de peste 80 de milioane euro, de 200 de ori mai mari decât exporturile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Afacerea cu care Corina ar putea da lovitura, după creșterea prețurilor la carburanți. Marfa de import a devenit mult mai scumpă