Antena Meniu Search
x

BBC: Top trasee periculoase din lume! România se află pe locul al treilea

Britanicii de la BBC au făcut un top al celor mai periculoase drumuri din lume! Din fericire, România ocupă un loc onorant

 Britanicii de la BBC au făcut un top al celor mai periculoase drumuri din lume! Din fericire, România ocupă un loc onorant

Conform unui clasament făcut de renumita publicaţie, drumurile mai puţin umblate sunt adesea şi cele mai interesante.

Medalia de Aur a fost primită de Drumul Naţional 5 din Madagascar:

Acesta leagă oraşele Maroantsetra şi Soanierana-Ivongo şi este considerat de şoferi un adevărat test al nervilor. Sigur este că ar fi bine ca în dreapta şoferului să se afle şi un mecanic, în aşa fel încât să te asiguri că nu vei ajunge să mergi pe jos. Drumul are 200 de kilometri, dar este presărat cu tot felul de capcane: porţiuni cu nisip sau cu piatră, dar şi cu poduri şubrede care trebuie verificate de şoferi înainte de a se încumeta să le traverseze. Peisajul, însă, face ca pericolul şi frica sa merite.

Pe locul al doilea se află Trecătoarea Rohtang din India:

Numele se traduce prin „grămadă de cadavre“ şi a fost dobândit în urma alunecărilor de teren care se soldează adesea cu morţi. Situat la 4.000 de metri altitudine, trecătoarea se situează în estul munţilor Himalaya, iar vremea schimbătoare te poate surprinde şi cu câte o furtună sau o avalanşă. În fiecare an, echipele care se ocupă de întreţinerea drumului se folosesc de GPS-uri performante pentru a găsi drumul sub zăpadă.

Medalia de Bronz revine României cu Transfăgărăsan:

Jurnaliştii britanici amintesc ca cei 90 de kilometri de drum întortocheat au primit titlul de „cel mai bun drum din lume“ din partea pretenţioasei echipei de prezentatori a emisiunii „Top Gear“. „Construit că rută militară în caz de invazie, în 1970, drumul leagă cei mai înalţi munţi din Carpaţii de Sud, Moldoveanu şi Negoiu, la o altitudine de 2.034 de metri“, precizează BBC.

Imediat sub podium este Autostrada australiană Eyre:

Ruta care leagă oraşele Norseman şi Ceduna ar putea să pară monotonă la o primă vedere, dar provocarea constă în apariţia frecventă a animalelor precum canguri, emu sau chiar cămile. Cel mai periculos este să rulezi pe această autostradă în zori sau la apus, atunci când o mulţime de animale încearcă să traverseze drumul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri economice » BBC: Top trasee periculoase din lume! România se află pe locul al treilea