Antena Meniu Search
x

Video Buget 2022. Ce categorii de bugetari vor rămâne cu aceleași salarii anul viitor

Nici anul viitor nu va curge lapte şi miere... sau cel puţin nu pentru toată lumea. Doar o parte din bugetari vor avea lefuri mai mari. Impactul creşterilor salariale nu e deloc mare, dacă ne uităm la bugetele unor ministere sau instituţii care au crescut şi cu 60%. Deşi se plâng că nu sunt bani, partidele vor încasa şi anul viitor zeci de milioane de lei lunar. 

de Larisa Bernaschi

la 18.12.2021, 22:43

Vezi și

Nici bine nu s-au împărţit banii, că deja au apărut nemulţumirile. 

Adrian Câciu, ministru de Finanţe: Ca la orice buget nu există zâmbet... nu există neapărat zâmbet și satisfacție, dar există foarte multă provocare.

Fiecare ministru a încercat să tragă cât mai mult pentru propriul minister. Nu toţi au avut succes. Majoritatea sunt însă nemulţumiţi de alocări, spun surse Observator. Mulţi bugetari, printre care şi poliţiştii, rămân cu aceleaşi lefuri. Singurii care se bucură de o majorare sunt profesorii, infirmierii şi brancardierii. Aproximativ şapte procente în plus. Aproape nesemnificativ, în contextul scumpirilor din acest an. 

Larisa Bernaschi, reporter Observator: Impactul bugetar pentru aceste majorări este de aproximativ un miliard şi jumătate de lei. Asta în condiţiile în care bugetul Ministerului Transporturilor va avea anul viitor aproximativ trei miliarde de lei în plus faţă de 2021. 

Pe acelaşi subiect

Buget 2022. Bani mai mulţi vor avea şi Ministerul Economiei, cel al Culturii sau de Interne

Şi serviciile secrete vor avea un buget mai mare, la fel şi Administraţia Prezidenţială sau Parlamentul. Mai puţin va avea Ministerul Dezvoltării, adică un buget mai mic cu 23 la suta fata de 2021. Cea mai mare diferența este la ministerul IMM urilor care va avea cu 44 la suta mai puțini bani. În minus şi la la Ministerul Public, la Justiţie şi la Finanţe.

Larisa Bernaschi, reporter Observator: Se taie bani şi de la Autoritatea Electorală permanentă. Însă bugetul mai mic cu 36% nu înseamnă ca banii pentru subventia partidelor vor fi mai puţini. Cel mai probabil în conturile partidelor vor intra și anul viitor sute de milioane de lei.  

Bugetul pe anul viitor ar urma să fie adoptat în parlament săptămâna viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Buget 2022. Ce categorii de bugetari vor rămâne cu aceleași salarii anul viitor