Antena Meniu Search
x

Video Buget de austeritate de Crăciun. Dacă unii primari folosesc instalaţiile de iluminat din anii trecuţi, alţii renunţă la brazii naturali

În tot mai multe locuri din ţară primăriile aleg să renunţe la investiţiile pe care le făceau în mod obişnuit pentru sărbătorile de iarnă. Dacă unii folosesc instalaţiile de iluminat pe care le aveau deja din anii trecuţi, alţii renunţă la brazii naturali, în favoarea celor care pot fi folosiţi pentru o perioadă mai lungă de timp. E exact soluţia pe care au ales-o şi autorităţile din Arad.

de Redactia Observator

la 08.11.2022, 07:52

Vezi și

Pe spaţiul verde din faţa primăriei din Arad va fi amplasat bradul ecologic, înalt de 20 de metri, achiziţionat anul trecut. 

Călin Bibart, primar Arad: Are două avantaje: nu mai trebuie să tăiem brazi mari. Şi apoi după o lună să îl aruncăm sau să îl punem pe foc şi cumulat, în câţiva ani se amortizează şi ieşim mai ieftin cu el. 

Decizia vine în contextul în care facturile la energie electrică sunt tot mai mari. 

Călin Bibart, primar Arad: Ne dorim să facem o economie cât se poate în contextul general, dar totuşi să nu pierdem spiritul sărbătorilor. Vom încerca să refolosim materialele să spunem aşa de anul trecut, vom încerca să folosim cu preponderenţă becuri economice, beculeţe economice.

Pe acelaşi subiect

De altfel, luminile decorative vor fi instalate doar în centrul oraşului şi în sensurile giratorii. În plus, ar putea funcţiona după un program redus faţă de anii trecuţi. 

''Mai puţin împodobit. 

De ce?

Pentru că nu văd sensul să irosim banii pe o grămadă de beculeţe. Mai bine dăm chestiile astea la o casă de copii sau un spital.'' 

Buget sărăcăcios de Crăciun

Dacă Aradul se pregăteşte de sărbători, chiar şi aşa pe modul economic, în cealaltă parte de ţară, în Bârlad, Vaslui, Crăciunul în stradă e mai sărac în acest an. Primăria a decis ca de sărbători să reducă dramatic iluminatul festiv, spre nemulţumirea localnicilor. 

''Câtă economie poate să facă într-o zi de asta, e o singură zi într-un an care populaţia asta trebuie să beneficieze, să se bucure de ziua asta, că nu ştim dacă o mai apucăm sau nu.''

Spiritul luminos al Crăciunului va putea fi găsit doar pe bulevardul central şi în două parcuri din oraş. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Buget de austeritate de Crăciun. Dacă unii primari folosesc instalaţiile de iluminat din anii trecuţi, alţii renunţă la brazii naturali