Antena Meniu Search
x

Video Când se deschid târgurile de Crăciun din Sibiu, Craiova și Cluj-Napoca

Dacă e să ne luăm după vreme, abia am intrat în toamnă, dar în marile oraşe au început, deja, pregătirile pentru iarnă. Cu o lună şi jumătate înainte de Crăciun se montează de zor luminiţe pe bulevarde şi se pun la punct ultimele detalii pentru deschiderea târgurilor. La Sibiu şi Craiova, de pildă, inaugurarea va avea loc săptămâna viitoare. Cele două primării se laudă cu brazi uriaşi, de peste 20 de metri, şi cu spectacole pe măsură. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 06.11.2022, 21:15

Vezi și

La Craiova a început numărătoarea inversă până la deschiderea celui mai mare târg de Crăciun din ţară. Pe 11 noiembrie are loc inaugurarea, aşa că se munceşte de zor la montarea instalaţiilor luminoase, a căsuţelor tematice pentru vânzători şi la amplasarea unui brad uriaş. Atmosfera de sărbătoare se simte, deja, în oraş, deşi termometrul urcă încă spre 20 de grade. Trecătorii, mici şi mari deopotrivă, s-au arătat nerăbdători să vadă cum este amenajat centrul. 

Cristina Oprea, reporter Observator: Căsuţele comercianţilor sunt ele însăle un spectacol. Şi ne reamimtesc de poveştile copilăriei. La Craiova atmosfera va fi una desăvârşită. Un milion de luminiţe se vor aprinde în întreg oraşul, iar autorităţile speră ca târgul de Crăciun de anul acesta să atragă 100.000 de vizitatori. 

O confirmare pe care Craiova a primit-o şi anul trecut, când s-a clasat pe locul şase în Europa pentru cel mai frumos târg de Crăciun. În competiţia oraşelor cu târguri impozante de iarnă intră şi Sibiu. 

În Piaţa Mare organizatorii au montat de câteva zile un brad artificial de 24 de metri, pe care l-au împodobit cu sute de globuri şi mii de luminiţe. Pregătirile sunt în toi şi aici pentru amenajarea târgului care va fi deschis tot pe 11 noiembrie. 

Pe acelaşi subiect

Și în București a început montarea instalațiilor de Crăciun

Nici bucureştenii nu simt, încă, atmosfera de sărbătoare, deşi pe marile bulevarde se montează luminiţele cu 48 de zile înainte de Crăciun.

În centrul oraşului, autorităţile au început să monteze instalaţiile luminoase. Vor fi 3.000 la număr, de tip LED, pentru un consum eficient. Şi în Capitală vom avea târguri de Crăciun. Unul va fi organizat în Piaţa Constituţiei, iar cel de-al doilea, în Drumul Taberei. 

Pregătirile pentru iarnă vor începe curând şi în alte oraşe din ţară. La Cluj târgul de Crăciun va fi inaugurat pe 25 noiembrie, iar la Bistriţa pe 1 decembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Când se deschid târgurile de Crăciun din Sibiu, Craiova și Cluj-Napoca