Antena Meniu Search
x

Video Buget-record pentru Apărare, în 2023. Educația, însă, nu va primi nici anul viitor cei 6% din PIB promiși

Buget-record pentru Apărare, în 2023. De aproape 40 de miliarde de lei ar urma să beneficieze armata, dublu faţă de acum şase ani. Cu un război la graniţa de nord, Apărarea este domeniul prioritar în acest moment. Educaţia şi Transporturile ar urma să primească de asemenea sume consistente la anul. 

Lucia Cujbă
de Lucia Cujbă

la 02.12.2022, 20:22

Vezi și

Ministerul Apărării va primi 2,5% din PIB, cu jumătate de punct mai mult decât în ultimii ani. Aşa se explică alocarea-record de anul viitor. Educaţia va fi și ea domeniu prioritar, dar va avea de gestionat mai puţini bani decât MApN. Guvernul nu va da 6% din PIB Învățământului, aşa cum prevede legea încă din 2011.

Creștere economică de doar 2.8% în 2023

Următoarele pe lista de priorităţi sunt Transporturile, Agricultura şi Sănătatea, care ar urma să beneficieze de circa 20 de miliarde. Guvernul estimează pentru anul viitor o creștere economică mai mică decât în acest an, de doar 2,8%. Principala explicaţie: este anticipată o situație economică mai grea la nivel global, inclusiv în Uniunea Europeană.

Ministerul Finanţelor va pune luni, în dezbatere publică, proiectul de buget și ar vrea să fie adoptat de Guvern vinerea viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Buget-record pentru Apărare, în 2023. Educația, însă, nu va primi nici anul viitor cei 6% din PIB promiși