Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Când intră pensiile pe card în luna septembrie 2024

Milioane de români aşteaptă cu înfrigurare prima jumătate a lunii septembrie, pentru a vedea ce surprize le oferă autorităţile în ceea ce priveşte eventualele majorări de pensii primite.

de Redactia Observator

la 30.08.2024 , 10:49

Milioane de pensionari români aşteaptă pensiile majorate pe septembrie 2024 Milioane de pensionari români aşteaptă pensiile majorate pe septembrie 2024 - Profimedia (imagine ilustrativă)

Luna septembrie ar urma să aducă pensii majorate pentru milioane de români, asta după ce autorităţile s-au lăudat că au găsit soluţii pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii a milioane de seniori.

Totuşi, există mulţi pensionari care s-au declarat şocaţi de înştiinţările primite după recalcularea pensiilor, iar specialiştii recomandă tuturor să aştepte concret momentul în care intră în posesia banilor, pentru a vedea noua situaţie financiară, iar abia apoi să decidă dacă sunt mulţumiţi sau dacă chiar vor să cheme autorităţile în instanţă.

Iar pentru momentul în care intră în posesia banilor, pensionarii mai au de aşteptat câteva zile, poate chiar ceva mai mult în cazul celor care primesc banii de pensie direct pe card.

Articolul continuă după reclamă

Distribuirea pensiilor în septembrie 2024

Autorităţile dau asigurări că pensiile, majorate sau nu, ar urma să fie încasate de pensionari ca de obicei, în prima jumătate a lunii septembrie. Doar punctual există pericolul ca o persoană sau alta să primească banii cu o mică întârziere, asta şi în funcţie de modul în care autorităţile colaborează cu băncile sau cu Poşta Română.

Astfel, este de aşteptat ca pensionarii care primesc banii prin poştă să înceapă să primească pensiile începând cu ziua de luni, 2 septembrie 2024, iar cei care primesc pensiile pe card să înceapă să primească pensiile începând cu ziua de joi, 12 septembrie 2024.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri economice » Când intră pensiile pe card în luna septembrie 2024