Antena Meniu Search
x

Video Cât au pierdut românii cu criptomonede după prabușirea Bitcoin: "Am pierdut în trecut sume de zeci de mii de euro"

Piaţa criptomoneledor s-a prăbuşit drastic în ultimele 24 de ore. Bitcoin a pierdut enorm, iar mulţi dintre investitori s-au trezit cu portofelele aproape goale. Cotaţia monedei virtuale a scăzut miercuri la 16 mii de dolari, cel mai redus nivel începând din 2020. Reacţia a fost în lanţ: şi alte criptomonede mai mici au intrat în declin.

Alin Stan
de Alin Stan

la 11.11.2022, 13:21

Vezi și

Investitorii în criptomonede s-au trezit cu pierderi destul de mari şi asta după ce piaţa monetară s-a prăbuşit în urmă cu câteva ore. Mihnea este unul dintre ei. A pierdut aproape jumătate din portofoliu, dar, spune el, riscul este asumat.

Mihnea Blidarul, specialist în Crypto: Şi eu am pierdut în trecut la fel sume foarte mari de zeci de mii de euro. Aşa cum am spus. Este doar o perioadă şi putem ulterior să ne revenim. 

În aceeaşi situaţie se află şi Ştefan. După această depreciere a monedei digitale a ajuns pe minus, însă nu renunţă. Pierderea a fost de câteva mii de euro.  

Ştefan Stoean, investitor: Cea mai mare pierdere la început când nu aveam experienţă. Undeva prin 2017, am făcut primi bani din crypto şi în 2018, am pierdut în jur de 40 şi ceva de mii de dolari şi o maşină pe care o aveam la momentul respectiv.

Pe acelaşi subiect

Estimările arată că din piaţă au dispărut peste 250 de miliarde la nivel global

Motivul deprecierii este legat în principal de vânzarea unei platforme de schimb de criptomonede al cărui fondator a pierdut 16 miliarde de dolari. Firma a fost vândută unei companii rivale. 

Claudiu Cazacu, analist financiar: Preocupările au fost stârnite de riscul de închidere, de blocare a unuia dintre bursele importante FTX, burse de tranzacţionare pentru monede virtuale. Situaţia este fluidă.

Alexandru Hobincu, crypto influencer: Piaţa criptoemonedelor este puternic afectată de ceea ce se întâmplă la nivel mondial. Acum să fim realişti, au fost şi alegerile. Mă aştept la o scădere sau cel puţin la o stagnare a preţului, chiar pe un interval destul de mare de timp. 

Estimările arată că din piaţă au dispărut peste 250 de miliarde la nivel global. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Cât au pierdut românii cu criptomonede după prabușirea Bitcoin: "Am pierdut în trecut sume de zeci de mii de euro"