Antena Meniu Search
x

Ce se poate plăti cu cardul de energie. Modalităţi de a-l folosi

Unul dintre cele mai arzătoare subiecte din ultima perioadă, pentru români, a fost reprezentat de cardul de energie primit de persoanele defavorizate, din partea autorităţilor, pentru a-şi putea achita facturile la energie.

de Redactia Observator

la 20.04.2023, 13:02

Circa patru milioane de români ar beneficia de ajutorul oferit prin intermediul cardurilor de energie
Circa patru milioane de români ar beneficia de ajutorul oferit prin intermediul cardurilor de energie - Profimedia
  • Circa patru milioane de români ar beneficia de ajutorul oferit prin intermediul cardurilor de energie.

Vorbim despre un card de energie prin intermediul cărora persoanele defavorizate urmau să încaseze în jur de 1.400 de lei, în două tranşe, pentru a-şi putea achita facturile respective. Măsura s-a vrut a fi un ajutor oferit celor care au întâmpinat probleme după ce au crescut în mod semnificativ preţurile la gaze, energie electrică, etc.

După un studiu realizat de autorităţi s-a stabilit că de măsură urmau să beneficieze circa patru milioane de persoane vulnerabile, care locuiesc în aproximativ 2,8 milioane de gospodării eligibile.

Valabilitatea cardului de energie

Beneficiarii cardurilor de energie ar fi trebuit să le primească în mod concret până la 20 februarie, după data respectivă intrând şi prima tranşă de bani pe card. Asta pentru că vorbim despre două tranşe de bani pe care românii vulnerabili ar fi urmat să le primească, fiecare în valoare de câte 700 de lei.

Pe acelaşi subiect

Prima tranşă, de 700 de lei, trebuie folosită pentru a achita facturi la energie până în 30 iunie 2023, iar a doua tranşă, de 700 de lei, trebuie folosită pentru a achita facturi la energie până la sfârşitul lunii decembrie.

De altfel, trebuie precizat că până la sfârşitul lunii decembrie, 27 decembrie mai exact, este şi valabilitatea concretă a cardului de energie.

Beneficiarii trebuie să achite facturile prin mandat poştal, la momentul achitării unei facturi fiind necesare şi alte documente precum actul de identitate al beneficiarului sau "documentul/documentele justificativ/justificative prin care face dovada datoriei curente şi/sau restante faţă de furnizorul de energie şi/sau, după caz, faţă de asociaţia de proprietari/locatari".

Modalităţi de a folosi cardul de energie

La prima vedere s-ar putea spune că acest card de energie ar putea fi folosit doar pentru a achita facturile la energie electrică, ceea ce este greşit.

Autorităţile dau asigurări că există mai multe modalităţi de a folosi aceste carduri de energie, respectiv ele pot fi folosite pentru a achita facturi la orice tip de energie, indiferent de natura acesteia, cum ar fi energia electrică, dar şi energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleţi, alte materiale de încălzire.

Pentru mai multe detalii pe marginea acestui subiect recomandăm accesarea site-ului oficial al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Ce se poate plăti cu cardul de energie. Modalităţi de a-l folosi