Antena Meniu Search
x

Video Coaliția a decis să impoziteze multinaționalele care nu declară profit. Ar putea fi taxate cu 1% din cifra de afaceri. Ce alte măsuri sunt discutate la Bruxelles

Cu doar câteva zile înainte de negocierile de la Bruxelles, coaliția încă se ceartă pe creșterile de taxe și impozite. PNL propune majorarea TVA cu 1 sau 2 la sută ceea ar aduce cert şi repede bani mai mulţi la stat, măsură pe care PSD nu o susține. 

de Redactia Observator

la 23.08.2023, 19:42

Vezi și

Creșterea poate părea nesemnificativă, însă scumpirile ar fi resimțite masiv. Va crește costul vieții fie că vorbim de alimente, carburanți sau energie. Ne-ar putea costa mai mult și abonamentele la internet, telefon și serviciile de apă și canal. 

Creșterea impozitelor pentru micile afaceri, un alt punct sensibil

Un alt punct sensibil este creșterea impozitelor pentru micile afaceri. PNL nu este de acord ca microîntreprinderile să fie taxate de trei ori mai mult. Consens a fost în privința multinaționalelor. Companiile care nu declară profit ar putea fi taxate cu 1 la sută din cifra de afaceri. 

Mega pachetul de taxe și impozite trebuie să fie gata până săptămâna viitoare. Miniștii vor renegocia cu Comisia Europeană ținta de deficit de la 4 la 5 la sută. România va prezenta și proiectul cu tăierile de cheltuieli la stat. Guvernanții au anuntat cu fast ca vor elimina 200.000 de posturi din sistemul bugetar. Însă, între timp, şi-au schimbat părerea. Vor tăia doar 20.000.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Coaliția a decis să impoziteze multinaționalele care nu declară profit. Ar putea fi taxate cu 1% din cifra de afaceri. Ce alte măsuri sunt discutate la Bruxelles