Antena Meniu Search
x

Credit Suisse, pierderi de 4 miliarde de euro. Banca promite să-și "restructureze radical" activitatea și investițiile

Credit Suisse a înregistrat joi o pierdere trimestrială semnificativ mai mare decât estimările analiștilor, anunțând o revizuire strategică masivă. Banca a înregistrat o pierdere netă în trimestrul al treilea de 4,034 miliarde de franci elvețieni (4 miliarde de euro), în comparație cu estimările specialiștilor de doar 567,93 milioane de franci elvețieni. Cifra a fost, de asemenea, cu mult sub profitul de 434 milioane de franci elvețieni înregistrat pentru același trimestru al anului trecut, notează CNBC.

de Adrian Popovici

la 27.10.2022, 10:54

Credit Suisse
Credit Suisse se confruntă cu pierderi de 4 miliarde de euro - Profimedia

Ca urmare a presiunilor din partea investitorilor, banca a dezvăluit o revizuire majoră a operațiunilor sale, în încercarea de a gestiona performanțele slabe ale băncii sale de investiții și în urma unei serii de litigii care au afectat câștigurile. Noul CEO, Ulrich Koerner, a declarat joi pentru CNBC că reprezintă începutul unei "transformări într-un nou Credit Suisse".

Pierderile forțează banca să-și regândească strategia de investiții

În cadrul acestei schimbări strategice anticipate, Credit Suisse a promis să-și "restructureze radical" banca de investiții pentru a-și reduce semnificativ expunerea la activele ponderate la risc, care sunt utilizate pentru a determina cerințele de capital ale unei bănci. De asemenea, își propune să reducă baza de costuri cu 15%, sau 2,5 miliarde de franci elvețieni, până în 2025.

Banca se așteaptă să suporte o restructurare de 2,9 miliarde de franci elvețieni până la sfârșitul anului 2024. Planul de transformare va permite Credit Suisse să-și împartă banca de investiții într-o afacere independentă numită CS First Boston, să strângă capital de 4 miliarde de franci elvețieni prin emiterea de noi acțiuni și să creeze o unitate de eliberare a capitalului pentru a lichida afacerile non-strategice cu profituri mai mici.

Scopul acestor planuri este de a reduce activele ponderate la risc și expunerea la efectul de levier cu 40% fiecare pe parcursul restructurării, în timp ce banca și-a propus, de asemenea, să aloce "aproape 80% din capital pentru Wealth Management, Swiss Bank, Asset Management and Markets până în 2025".

Ulrich Koerner a preluat conducerea în iulie, după demisia predecesorului său, Thomas Gottstein, după ce banca a înregistrat o pierdere netă în al doilea trimestru de 1,593 miliarde de franci elvețieni. El a declarat că revizuirea strategică reprezintă un "program de acțiune foarte decisiv".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Credit Suisse, pierderi de 4 miliarde de euro. Banca promite să-și "restructureze radical" activitatea și investițiile