Antena Meniu Search
x

Curs BNR 2 mai 2023. Leul românesc câştigă teren în raport cu moneda unică euro

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru marţi, 2 mai 2023, iar cifrele arată că leul românesc îşi îmbunătăţeşte din nou poziţia în raport cu moneda unică euro.

de Redactia Observator

la 02.05.2023, 13:20

Leul românesc a început bine săptămâna, în raport cu moneda unică euro
Leul românesc a început bine săptămâna, în raport cu moneda unică euro - Profimedia
  • Leul românesc a început bine săptămâna, în raportul cu moneda unică euro.

Este a doua oară la rând când leul românesc câştigă teren în raport cu moneda unică euro. Asta înseamnă că moneda unică euro a pierdut aproape un ban şi jumătate în ultimele zile şi a ajuns să fie evaluată la sub 4,93 de lei, după ce la sfârşitul săptămânii trecute ajunsese la 4,9439 lei.

Pe de altă parte, leul românesc continuă să piardă teren în raport cu dolarul american, care a ajuns să fie evaluat la 4,4989 lei, după ce, la mijlocul săptămânii trecute, abia trecea de 4,47 lei.

Francul elveţian a pierdut un ban faţă de cursul precedent, dar continuă să se menţină la peste 5 lei, iar lira sterlină a câştigat aproape trei bani la ultimele două cursuri şi a ajuns să fie evaluată la peste 5,6 lei.

Preţul pentru un gram de aur a crescut masiv, cu peste 60 de bani, astfel că gramul de aur este evaluat marţi, 2 mai 2023, la peste 287 de lei.

Creşteri semnificative, faţă de cursul precedent, au avut şi dolarul neo-zeelandez şi cel australian. Astfel, dacă dolarul neo-zeelandez a câştigat mai mult de trei bani şi a ajuns să fie cotat la peste 2,78 lei, dolarul australian a câştigat mai mult de cinci bani şi a ajuns să fie evaluat la peste 3,01 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 2 mai 2023. Leul românesc câştigă teren în raport cu moneda unică euro