Antena Meniu Search
x

Curs BNR 28 aprilie 2023. Leul românesc, surclasat de dolarul american şi de lira sterlină

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru vineri, 28 aprilie 2023, iar cifrele arată că leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu dolarul american şi cu lira sterlină.

de Redactia Observator

la 28.04.2023, 13:18

Dolarul american a depăşit clar leul românesc
Dolarul american a depăşit clar leul românesc - Profimedia
  • Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu dolarul american şi cu lira sterlină.

Conform cifrelor date publicităţii, leul românesc a pierdut mai mult de un ban în raport cu dolarul american, care a ajuns să fie cotat la aproape 4,5 lei. Mai mult, este a treia zi la rând în care leul românesc pierde teren în raport cu dolarul american, care era evaluat la 4,47 lei pe 25 aprilie 2023.

Căderea leului românesc este şi mai abruptă în raport cu lira sterlină, care a ajuns să fie cotată la aproape 6 lei. Asta înseamnă că leul românesc a pierdut aproape doi bani în raport cu lira sterlină, într-o singură zi.

Pe de altă parte, leul românesc şi-a îmbunătăţit poziţia în raport cu moneda unică euro, care a ajuns să fie evaluată la 4,9353 lei. Este singura îmbunătăţire importantă, asta pentru că leul românesc este în scădere şi faţă de francul elveţian, dar în acest caz diferenţa este minimă faţă de ziua precedentă.

Interesant este că şi preţul pentru un gram de aur este în scădere faţă de ziua precedentă, cu aproape 1,3 lei. Asta înseamnă că preţul pentru un gram de aur a fost stabilit vineri, 28 aprilie 2023, la circa 286,43 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 28 aprilie 2023. Leul românesc, surclasat de dolarul american şi de lira sterlină