Antena Meniu Search
x

Curs BNR 8 mai 2023. Leul românesc, surclasat de francul elveţian şi de lira sterlină

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru luni, 8 mai 2023, iar cifrele arată că leul românesc a fost surclasat de francul elveţian şi de lira sterlină.

de Redactia Observator

la 08.05.2023, 13:25

Lira sterlină a câştigat teren în raport cu leul românesc, în ultimele zile
Lira sterlină a câştigat teren în raport cu leul românesc, în ultimele zile - Profimedia
  • Leul românesc a început prost săptămâna, în raport cu francul elveţian şi cu lira sterlină.

Concret, leul românesc a pierdut mai mult de un ban faţă de cele două monede străine, în comparaţie cu cifrele prezentate de reprezentanţii Băncii Naţionale a României la sfârşitul săptămânii trecute.

Asta înseamnă că francul elveţian a ajuns să fie evaluat la peste 5,02 lei, iar lira sterlină a depăşit pragul de 5,64 lei, câştigând cam cinci bani şi jumătate faţă de cursul afişat pe 3 mai 2023.

Pe de altă parte, leul românesc şi-a îmbunătăţit situaţia în raport cu dolarul american şi moneda unică euro, dar câştigurile sunt insignifiante, astfel că moneda unică euro este evaluată la 4,9256 lei, iar dolarul american este evaluat la 4,4634 lei.

Preţul pentru un gram de aur este în scădere faţă de săptămâna trecută, iar scăderea nu este una tocmai mică. Concret, preţul pentru un gram de aur a scăzut cu 2,5 lei, astfel că gramul de aur a ajuns să fie evaluat la circa 290,3 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 8 mai 2023. Leul românesc, surclasat de francul elveţian şi de lira sterlină