Antena Meniu Search
x

Curs BNR 9 mai 2023. Început de săptămână dezastruos pentru leul românesc

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru marţi, 9 mai 2023, iar cifrele arată că leul românesc continuă să aibă un început de săptămână dezastruos.

de Redactia Observator

la 09.05.2023, 13:17

Leul românesc, surclasat de principalele monede străine în acest început de săptămână
Leul românesc, surclasat de principalele monede străine în acest început de săptămână - Profimedia
  • Leul românesc, surclasat de cele mai importante monede străine în acest început de săptămână.

După ce luni, 8 mai 2023, leul românesc a fost surclasat de francul elveţian şi de lira sterlină, marţi, 9 mai 2023, inclusiv dolarul american a intrat în grupul monedelor străine care surclează moneda românească.

Iar pierderile sunt mari, chiar dacă poate părea puţin când spunem că leul românesc a pierdut doar ceva mai mult de un ban în raport cu lira sterlină şi aproape doi bani în raport cu dolarul american.

De la 5,58 lei, cât valora o liră sterlină pe data de 3 mai 2023, moneda britanică a ajuns să fie evaluată la peste 5,65 lei, după patru zile consecutive în care lira sterlină a surclasat leul românesc.

Şi francul elveţian este la a doua zi în care câştigă teren masiv în faţa leului românesc. Astfel, francul elveţian a ajuns să fie evaluat la aproape 5,03 lei după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, abia trecea de 5 lei.

Dolarul american a trecut de bariera de 4,48 lei şi nu numai că a surclasat leul românesc, dar se află şi în câştig semnificativ în raport cu moneda unică euro.

Chiar şi preţul pentru un gram de aur a crescut cu 1,8 lei faţă de ziua precedentă. Asta înseamnă că un gram de aur a ajuns să fie evaluat la peste 292,1 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 9 mai 2023. Început de săptămână dezastruos pentru leul românesc