Antena Meniu Search
x

Dolarul a ajuns la un nivel record pentru ultimele decenii, apreciindu-se față de principalii competitori: euro și yuan-ul chinezesc

Dolarul se îndrepta vineri spre a treia creștere săptămânală consecutivă și se afla aproape de cele mai ridicate niveluri din ultimele decenii în raport cu euro și yenul, investitorii ezitând să vândă înainte de publicarea datelor privind forța de muncă din SUA, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 02.09.2022, 11:41

Dolarul american
Dolarul se îndrepta vineri spre a treia creștere săptămânală consecutivă - Profimedia

Un sondaj solid privind industria prelucrătoare din SUA în cursul nopții a fost suficient pentru a împinge dolarul peste 140 de yeni pentru prima dată din 1998 și, de asemenea, la maximul de 2-1/2 ani față de lira sterlină și maxime de șase săptămâni față de dolarul australian și cel neozeelandez.

Euro a scăzut din nou sub paritate, la 0,9958 dolari, și nu a fost departe de minimul ultimilor 20 de ani de săptămâna trecută, de 0,99005 dolari. Yenul s-a stabilizat la 139,91 pentru un dolar, după ce a atins un minim de 140,27 în primele tranzacții asiatice.

Noi recorduri pentru dolar

Indicele dolarului a atins un maxim de două decenii la 109,99 la New York și a fost ultima dată la 109,55. Dolarul a a crescut cu peste 1% în săptămâna care a trecut de când președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat la Jackson Hole, Wyoming, că ratele vor trebui să fie ridicate "pentru o perioadă de timp" pentru a controla inflația, surprinzând piețele.

Pe acelaşi subiect

Datele privind salariații non-agricoli sunt așteptate vineri, iar economiștii se așteaptă ca 300.000 de locuri de muncă să fi fost adăugate în august, ceea ce ar prelungi o serie de date solide.

Yuanul chinezesc a rămas, de asemenea, sub presiune, la 6,9076 pentru un dolar, noile măsuri de închidere din Chengdu afectând starea de spirit a investitorilor.

Săptămâna viitoare vor avea loc întâlniri ale băncilor centrale în Europa și Australia, iar piețele se așteaptă la creșteri. Traderii văd aproximativ 60% șanse de o creștere de 50 bp în Australia și aproape 80% șanse de o creștere de 75 bp din partea Băncii Centrale Europene .

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Dolarul a ajuns la un nivel record pentru ultimele decenii, apreciindu-se față de principalii competitori: euro și yuan-ul chinezesc