Antena Meniu Search
x

Video După manichiuriste, coafeze şi profesori, ANAF a pus ochii şi pe medicii stomatologi

După saloanele de înfrumuseţare şi profesorii care dau meditaţii, Fiscul pune ochii pe medicii stomatologi. Preşedintele ANAF susţine că ar exista neconformităţi fiscale la majoritatea cabinetelor stomatologice din ţară. Doar că decizia nu pare să sperie pe nimeni.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 11.11.2022, 21:00

Vezi și

Reporter-manichiuristă: M-ar interesa şi pe mine o programare pentru o manichiură semipermanentă. Aţi putea să-mi oferiţi bon? Pentru că îmi pot deconta cei de la munca.

- Nu, din păcate nu.  

A început vânătoarea de coafeze şi manichiuriste

Astfel de situaţii ar fi trebuit să devină istorie după ce ANAF a început în vară vânătoarea de coafeze şi manichiuriste. Pentru cei care respectă legea, concurenţa neloială a celor care muncesc la negru este o pierdere în fiecare lună. 

Pe acelaşi subiect

Mirela Harapu, manager salon de înfrumuseţare: Aici sterilizam tot timpul foarfecuţa, pieptănul, periile de coafor, acasă nu cred ca au aşa ceva. Toate fetele au cărţi de muncă, au cursuri de igienă, plus diplomele lor de specialişti.

ANAF a primit în ultima lună sute de sesizări şi va semna în curând un protocol cu asociaţiile din industria de înfrumuseţare pentru a-i găsi şi amenda mai uşor pe cei care nu dau bon fiscal. Acum, în vizorul inspectorilor au intrat şi medicii stomatologi. Miza este mai mare, având în vedere că 80% dintre ei nu îşi declară integral veniturile, susţine preşedintele ANAF. 

Client: Poate ne e mai lejer asa, poate ne e mai bine din punct de vedere financiar. Când am mai fost, nu am primit bon. N-are rost sa va dau nume... nu da niciunul. 

În primă fază, dentiştii vor primi scrisori de informare din partea ANAF pentru a declara toate veniturile.

Lucian-Ovidiu Heiuş, preşedinte ANAF: Dacă nu vor respecta, posibil să mergem şi în controale. E foarte simplu să verifici cantitatea de energie consumată, să vezi ce materiale s-au achiziţionat şi îţi dai seama ele scăzându-se din stoc îţi dai seama cât au fost folosite, îţi poţi da seama câţi pacienţi au putut să existe.

Prof. Dr. Radu Septimiu Câmpian, vicepreşedinte Colegiul Medicilor Stomatologi: Nu poţi acuza pe cineva fără să ai o probă de vinovăţie. Colegiul medicilor stomatologi apreciază că activitatea cabinetelor e foarte bună.

În România, sunt peste 18 000 de medici stomatologi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » După manichiuriste, coafeze şi profesori, ANAF a pus ochii şi pe medicii stomatologi