Antena Meniu Search
x

Scandalul Facebook ia amploare. Numărul utilizatorilor ale căror date au ajuns la Cambridge Analytica este mult mai mare

Numărul utilizatori de Facebook ale căror date au ajuns la Cambridge Analytica este mult mai mare decât se estimase inițial.

Numărul utilizatori de Facebook ale căror date au ajuns la Cambridge Analytica este mult mai mare decât se estimase inițial.

Informatorul Christopher Wylie estimase anterior că datele a 50 de milioane de persoane au fost folosite de Cambridge Analytica, firmă care a lucrat pentru campania electorală a lui Donald Trump, în 2016.

Însă, se pare că datele a până la 87 de milioane de utilizatori au fost transferate în mod incorect la firma de consultanţă politică Cambridge Analytica, potrivit BBC.

Conform informaţiilor obţinute de BBC, aproximativ un milion dintre aceşti utilizatori sunt din Marea Britanie.

Noua estimare a fost dezvăluită de directorul pentru tehnologice al Facebook, Mike Schroepfer, printr-o postare pe blog, la câteva ore după ce comisia pentru Comerţ a Camerei Reprezentanţilor din Statele Unite a anunţat că fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, va fi audiat pe 11 aprilie.

Facebook a fost intens criticată după ce a ieşit la iveală că a ştiut de mai mulţi ani că firma Cambridge Analytica a colectat datele a milioane dintre utilizatorii săi, dar s-a bazat pe asigurările firmei din Londra că a şters informaţiile.

Channel 4 News a relatat însă ulterior că cel puţin o parte din aceste date sunt încă în circulaţie, chiar dacă firma Cambridge Analytica insistă că le-a distrus.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Scandalul Facebook ia amploare. Numărul utilizatorilor ale căror date au ajuns la Cambridge Analytica este mult mai mare